‘Bewegen is je brein masseren’

Array

Voor een overvolle grote zaal is er zaterdag 18 januari in Rotterdam de publiekslezing Het fitte brein. De enthousiasmerende en intussen landelijk bekende professor dr. Erik Scherder breekt hier een lans, samen met collega dr. Dick Swaab en oud olympisch schaatskampioen Ard Schenk, voor gezond leven met dagelijks lichamelijke beweging. ‘Bewegen is je brein masseren’ zegt Scherder.

De 920 kaarten voor de gratis publiekslezing vlogen er in een maand uit, en 170 wachtenden hopen nog op een vrijkomend kaartje. Vele anderen hopen op een nieuwe gelegenheid om de wervelende en inspirerende lezing bij te wonen.

Deze lezing wordt georganiseerd door gemeente Rotterdam. Zij wordt gehouden in het Expo- en Congrescentrum van de Erasmus Universiteit, campus Woudestein M-gebouw, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen