Voorlichting over epilepsie en behandeling

Array

epilepsie-200x200Het Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert samen met Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) een voorlichtingsbijeenkomst over ‘epilepsie en behandelmethoden’. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 15 februari van 14.00 tot 16.30 uur, in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden verloopt via de EVN en kan tot 12 februari.

Behandeling
Ongeveer 1 op de 150 mensen in Nederland heeft epilepsie. Bij de meeste patiënten zijn de aanvallen goed te behandelen met medicijnen. Willem-Jan Hardon, neuroloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, bespreekt de verschillende vormen van epilepsie en de behandelmogelijkheden. Hij licht toe welke medicijnen ingezet kunnen worden, en gaat ook kort in op andere behandelmogelijkheden zoals epilepsiechirurgie en het ketogeen dieet.

Begeleiding
Vervolgens legt epilepsieconsulent Marjolein Kalse uit welke gevolgen epilepsie kan hebben op psychosociaal gebied, en wat zij daarin voor patiënten kan betekenen. Derde spreker is Claudette van Gaal. Zij is werkzaam als onderwijskundig begeleider bij epilepsiecentrum Kempenhaeghe. Zij vertelt welke problemen zich kunnen voordoen in het onderwijs bij kinderen met epilepsie, en welke begeleiding mogelijk is. Na afloop van de lezingen is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden is verplicht
De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met epilepsie, partners, familieleden, ouders van kinderen met epilepsie, maar ook voor artsen, verpleegkundigen, leerkrachten en andere belangstellenden. De toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden van de EVN. Aanmelden is verplicht en kan tot 12 februari, bij voorkeur per e-mail: [email protected] Vermeld in het bericht uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José van Es telefoon (073) 511 79 76  om met Henk Marell, telefoonnummer 06 – 28233861

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen