RSM gaat voor Ouderenfonds enorme vrijwilligersgolf onderzoeken

Array

vrijwilliger“Met ‘Geer en Goor: effe geen cent te makken’ geeft het Nationaal Ouderenfonds grootschalig vorm aan het werven van nieuwe vrijwilligers”, legt hoogleraar Lucas Meijs van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) vrijdagavond tijdens Knevel en Van den Brink uit. Na het overweldigende succes van het programma, waarin ‘Geer en Goor’ zo’n 7000 nieuwe vrijwilligers wisten te werven, start het Ouderenfonds in samenwerking met RSM een onderzoek naar deze wervingscampagne.

Lucas Meijs gaat de komende periode de vrijwilligersgolf volgen. Vanuit zijn vakgebied kijkt Meijs voornamelijk naar het management van vrijwilligers. Lucas Meijs vindt het voor RSM een geweldige kans om de resultaten hiervan te kunnen onderzoeken. “Uniek voor het onderzoek is dat het om echt jonge vrijwilligers in de zorg gaat van pakweg 25 jaar”.

Daarnaast is er volgens Meijs sprake van een nieuwe manier van werven. “Traditioneel werven organisaties vrijwilligers om voor hun éigen organisatie vrijwilligerswerk te doen. In het nieuwe rekruteren, werft een organisatie vrijwilligers om bij een ándere organisatie vrijwilligerswerk te doen.”

Ouderenfonds
“Met ‘Geer & Goor, effe geen cent te makken’ heeft het Ouderenfonds op een zeer opvallende, nieuwe manier met enorm veel succes aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder ouderen. Hierbij zijn we buiten álle gebaande paden gegaan,” legde Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds enthousiast uit. “Vooraf hadden wij geen enkel idee dat het zo’n succes zou worden, ook Talpa, RTL en Geer & Goor hebben dit niet verwacht. Opeens is ‘vrijwilligerswerk doen met ouderen’ leuk, we zien echt ene verschuiving in de maatschappij. Daarom is dit onderzoek niet alleen voor ons, maar ook voor alle andere goede doelen interessant om te onderzoeken waarom dit zo’n succes was en hoe het zich verder ontwikkelt.”
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen