Spoedpost Spijkenisse Medisch Centrum vanaf 1 februari ook in het weekend open

De spoedpost van het Spijkenisse Medisch Centrum is vanaf 1 februari 2014 ook op zaterdag en zondag geopend. Het Spijkenisse Medisch Centrum biedt omwonenden hiermee ook in het weekend acute en veilige zorg in een vertrouwde omgeving. Patiënten kunnen na verwijzing van de huisarts tussen 7.00 en 21.00 uur op de spoedpost terecht.

Met de weekendopenstelling kunnen omwonenden nu op alle dagen van de week tussen 7.00 en 21.00 uur voor snelle en veilige spoedzorg bij het Spijkenisse Medisch Centrum terecht. Denk daarbij aan zorg bij sportblessures, botbreuken, hechtwonden, ontregelde diabetes, longontsteking, longembolie, uitdroging, ontregelde COPD, acute rug- en buikklachten en urologische problemen zoals een verstopte katheter, bloedplassen of niet kunnen plassen.
Spijkenisse Medisch Centrum2Wens bewoners en huisartsen
“Met de weekendopenstelling van onze spoedpost geven we nader invulling aan de wens van bewoners en huisartsen om zorg dicht bij huis te organiseren”, aldus arts René Bleker. Bleker is eerstverantwoordelijk voor het medisch handelen op de spoedpost.

Directe opvolging
Nadat een patiënt is geholpen, stelt de spoedpost zijn of haar huisarts op de hoogte van de diagnose en de verleende zorg. Via de spoedpost kunnen patiënten ook in het medisch centrum worden opgenomen, of direct een vervolgafspraak meekrijgen.

Complexe zorg
Bij acute, complexe zorg worden patiënten naar een van de drie grote ziekenhuizen in de buurt vervoerd: Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland of het Ikazia Ziekenhuis of het Maasstad Ziekenhuis. Dit is onder meer het geval bij een hartinfarct of een operatie.

Verwijzing van de huisarts
Voor toegang tot de spoedpost is een doorverwijzing van de huisarts vereist. Bewoners kunnen hiervoor in het weekend de huisartsenpost bellen (0181 – 62 70 55) of bezoeken. De huisartsenpost is gevestigd aan de achterzijde van het Spijkenisse Medisch Centrum. Bij ernstige letsels en levensbedreigende situaties moet altijd 112 worden gebeld.

Bron: Spijkenisse Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen