Uitbreiding beweegprogramma’s senioren in Geldropse wijk Braakhuizen-Noord

0
953

Vanaf heden worden ook in de Geldropse wijk Braakhuizen-Noord wekelijks gratis online beweegprogramma’s voor senioren aangeboden. De lessen worden verzorgd door een sportcoach verbonden aan TopSupport, die via internet en een webcam live in verbinding staat met de deelnemers. Op dinsdag en vrijdag van 09.30 tot 10.00 uur vinden de lessen plaats in de ontmoetingsruimte van woonzorgcomplex Magdalenahof.

Cursus valbreken
In de ontmoetingsruimte van Maison St. Cyr is 20 januari 2014 de pilot ‘Valbreken’ gestart. In samenwerking met Budovereniging De Hechte Band uit Geldrop-Mierlo oefenen senioren op welke wijze een mogelijke val kan worden opgevangen. ouderen sportDeze lessen worden gegeven op maandag tussen 10.00 en 11.00 uur. Naar verwachting duurt de proef 8-10 weken, waarna wordt besloten of deze doorgang zal vinden.

Wandelactiviteit
Voor senioren die graag wandelen, wordt wekelijks een wandelactiviteit georganiseerd op woensdag tussen 10.30 en 11.30 uur, met als vertrekpunt de Magdalenahof.

Aanmelden
Voor meer informatie over en/of aanmelden voor deze activiteiten, kunnen belangstellenden contact opnemen met Jos Sijkens, buurtsportcoach Geldrop-Mierlo, via 06 – 14871257 of e-mail jos.sijkens@levgroep.nl.

Deze programma’s zijn een initiatief van het platform Samen Sporten Werkt, voortgekomen uit de samenwerking tussen de gemeente Geldrop-Mierlo, de St. Anna Zorggroep en diverse zorg- en welzijninstellingen en ondernemers om de gezondheid en kwaliteit van leven van inwoners te bevorderen. In het platform zijn vertegenwoordigd de gemeente Geldrop-Mierlo, LEV-Groep, Wooninc, GGD, Stichting Eenbes, Sportkoepel GEMS en de St. Anna Zorgroep.

 + + + + + + + + + Einde persbericht + + + + + + + + + +

 

Bron: St. Anna Zorggroep