Uitbreiding beweegprogramma’s senioren in Geldropse wijk Braakhuizen-Noord

Array

Vanaf heden worden ook in de Geldropse wijk Braakhuizen-Noord wekelijks gratis online beweegprogramma’s voor senioren aangeboden. De lessen worden verzorgd door een sportcoach verbonden aan TopSupport, die via internet en een webcam live in verbinding staat met de deelnemers. Op dinsdag en vrijdag van 09.30 tot 10.00 uur vinden de lessen plaats in de ontmoetingsruimte van woonzorgcomplex Magdalenahof.

Cursus valbreken
In de ontmoetingsruimte van Maison St. Cyr is 20 januari 2014 de pilot ‘Valbreken’ gestart. In samenwerking met Budovereniging De Hechte Band uit Geldrop-Mierlo oefenen senioren op welke wijze een mogelijke val kan worden opgevangen. ouderen sportDeze lessen worden gegeven op maandag tussen 10.00 en 11.00 uur. Naar verwachting duurt de proef 8-10 weken, waarna wordt besloten of deze doorgang zal vinden.

Wandelactiviteit
Voor senioren die graag wandelen, wordt wekelijks een wandelactiviteit georganiseerd op woensdag tussen 10.30 en 11.30 uur, met als vertrekpunt de Magdalenahof.

Aanmelden
Voor meer informatie over en/of aanmelden voor deze activiteiten, kunnen belangstellenden contact opnemen met Jos Sijkens, buurtsportcoach Geldrop-Mierlo, via 06 – 14871257 of e-mail [email protected].

Deze programma’s zijn een initiatief van het platform Samen Sporten Werkt, voortgekomen uit de samenwerking tussen de gemeente Geldrop-Mierlo, de St. Anna Zorggroep en diverse zorg- en welzijninstellingen en ondernemers om de gezondheid en kwaliteit van leven van inwoners te bevorderen. In het platform zijn vertegenwoordigd de gemeente Geldrop-Mierlo, LEV-Groep, Wooninc, GGD, Stichting Eenbes, Sportkoepel GEMS en de St. Anna Zorgroep.

 + + + + + + + + + Einde persbericht + + + + + + + + + +

 

Bron: St. Anna Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen