Geen sociaal plan voor medewerkers ADRZ

Array

ADRZ_logo_kleinEr komt voorlopig geen sociaal plan voor medewerkers van de ziekenhuizen in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Dat zegt Mark Froklage van vakbond Nu91. “De vakbonden kunnen geen overeenstemming vinden met de directie over belangrijke punten”, aldus Froklage.

Andere ziekenhuizen
Volgens Froklage hebben de meeste andere ziekenhuizen wel een sociaal plan waarin staat dat mensen een zo’n passend mogelijke nieuwe functie krijgen bij ontslag uit de huidige.

Struikelblokken
Het sociaal plan zou per begin dit jaar in moeten zijn gegaan. Maar er zijn volgens de bonden struikelblokken. ” De directie wil niet afspreken dat werknemers bij reorganisaties begeleid worden van werk naar werk via een objectieve plaatsingsprocedure met passende functies met een volledige salarisgarantie.”

Beroep
De bonden deden eerder een dringend beroep op de directie van het ADRZ om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Maar dat heeft niets concreets opgeleverd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen