Bevel voor Mondzorgcentrum Eibergen

0
242

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Mondzorgcentrum Eibergen een bevel tot sluiting gegeven. In het centrum voerde de eigenaar/bestuurder Heersink onbevoegd tandheelkundige handelingen uit.Heersink is sinds enkele weken bestuurder van het mondzorgcentrum. Naar aanleiding van recente meldingen van tandartsen in de regio heeft de Inspectie op 6 februari jl. een onaangekondigde inspectie gehouden in het centrum.

Heersink is door het Centraal Tuchtcollege doorgehaald als tandarts, maar voerde in het Mondzorgcentrum toch handelingen uit, zoals het maken van vullingen, het geven van injecties en het maken van röntgenfoto’s, die voorbehouden zijn aan bevoegde tandartsen.

tandarts2De instelling moet in elk geval gesloten blijven tot er tandheelkundige zorg geleverd wordt door minstens een bevoegde (BIG geregistreerde) tandarts. Als Heersink zelf weer tandheelkundige zorg gaat verlenen, in deze praktijk of vanuit de instelling elders, dan mag dat alleen in opdracht van een bevoegde (BIG-geregistreerde) tandarts.

Het bevel is ingegaan op dinsdagmiddag 11 februari 2014 en is zeven dagen geldig. De minister van VWS kan het bevel verlengen.

Bron: IGZ