Autismevriendelijkheidsprijs 2014

Array

Nomineer je werkgever, hulpverlener, vriend of andere autismeheld
In de Autismeweek, die dit jaar plaatsvindt van 29 maart t/m 5 april, zal de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) de Autismevriendelijkheidsprijs 2014 uitreiken. De NVA wil graag te weten komen welke mensen zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor een kind of volwassene met autisme en welke organisaties een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de participatie van mensen met autisme. Kent u een persoon of organisatie die volgens u in aanmerking komt voor de Autismevriendelijkheidsprijs 2014? Stuur dan voor 17 maart een mail met uw nominatie inclusief uitleg naar [email protected].

Twee prijzen
Dit jaar worden er weer twee prijzen uitgereikt: de Autismevriendelijkheidsprijs voor professionals en de Autismevriendelijkheidsprijs voor een privépersoon. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Swanet Woldhuis, interim-directeur van NVA/AutismeFonds, zal de ontvangen nominaties beoordelen. Bij de toekenning van de Autismevriendelijkheidsprijs zal vooral gelet worden op de kwaliteiten en wapenfeiten van een persoon of organisatie. Het aantal aanmeldingen voor een bepaalde persoon of organisatie geeft dus niet per se de doorslag.autisme 12214

autisme 12214
Vorig jaar ging de Autismevriendelijkheidsprijs naar Ron Vermeij voor zijn grote inzet als sporttrainer van kinderen met autisme en naar Intratuin Rosmalen als werkgever van Paul Tromp, een man met autisme.

Foto: Ron Vermeij Winnaar Autismevriendelijkheidsprijs 2013

Autismeweek
De Autismeweek wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds. Hierin wordt samen met tientallen deelnemende organisaties aandacht gevraagd voor de ca. 190.000 mensen met autisme in Nederland. De Autismeweek wordt elk jaar georganiseerd rond 2 april, de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day).

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) maakt zich al 35 jaar sterk voor mensen met autisme en hun familie. De NVA is dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen