Ook OM blundert in brief aan weduwe huisarts Tuitjenhorn

Array

Ook het OM maakt een pijnlijke blunder naar de weduwe van huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn. In een brief aan de overleden huisarts schrijft het OM dat hij niet wordt vervolgd, zo blijkt uit een publicatie van De Telegraaf, die de brief ook heeft. De huisarts pleegde in oktober zelfmoord nadat hij door politie was  verhoord en door IGZ op non-actief gesteld was omdat hij zich niet aan de regels zou hebben gehouden bij de euthanasie van een patiënt. Aanleiding was een coassistent van het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) had aan de bel getrokken.  Een passage uit de brief van de zaaksofficier van het OM  in een brief die op 4 februari 2014 aan de overleden huisarts is gericht. “Op mijn parket is een proces-verbaal binnengekomen, waarin u als verdachte bent aangemerkt”, schrijft  “Inmiddels heb ik besloten u daarvoor niet (verder) te vervolgen.”

fout valsDeze brief is de tweede schandalige brief die de weduwe ontvangt.  Vorige week kreeg ze een mail van het AMC waarin de huisarts werd gevraagd om weer coassistenten te begeleiden.

Volgens het OM in Haarlem is een excuusbrief onderweg naar de weduwe.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen