Emotionele intelligentie en behandeling genomineerd voor Planetree Award

hart-voor-mensen-200x190Emotionele intelligentie en behandeling van de Centra voor Psychisch Herstel (CPH) is genomineerd voor de Spirit of Planetree Award. De inzendingen zijn bekeken op positieve effecten en impact op cliënten, medewerkers en/of organisatie, vernieuwing, overdraagbaarheid en toekomstwaarde.

Het Emotionele Intelligentieprofiel is geïntegreerd in de behandeling bij het CPH, door middel van het invullen van een EQ-vragenlijst bij de start, evaluatie en ontslag van opname. De verwachting, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, is dat het behandelresultaat hiermee zal gaan verbeteren. De voordelen voor de cliënt zijn: vermindering van klachten, vergroting van zelfredzaamheid voor de toekomst, meer zicht op de wisselwerking tussen valkuilen en kwaliteiten en meer regie over het eigen behandelproces. Nominaties
17 Goede voorbeelden van mensgerichte zorg zijn in twee categorieën genomineerd voor de felbegeerde Spirit of Planetree Award. Op donderdag 13 maart a.s. worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Planetree Nederland Conferentie 2014 in Nieuwegein. Planetree zet zich in om mensgerichte zorg van wereldklasse te helpen realiseren.

Record aantal inzendingen voor mensgerichte zorg
Dit jaar dingen 92 inzendingen mee naar de Planetree Awards. Dat is, volgens Planetree, het resultaat van betrokken zorgverleners die elke dag willen verbeteren en goede mensgerichte zorg in praktijk brengen.

Hoewel er maar vier prijzen te vergeven zijn, zijn alle aanmeldingen belangrijk voor cliënten/patiënten, hun naasten en medewerkers waardoor uiteindelijk onze gezondheidszorg de echte winnaar is.

Erkenning en uitwisseling mensgerichte zorg
De Planetree Awards zijn bedoeld als stimulans voor zorgverleners om (vernieuwende) initiatieven in praktijk te brengen die een belangrijk positief verschil maken voor cliënten en medewerkers. Meer informatie over Planetree is te vinden op www.planetree.nl.
Meer informatie over de CPH vindt u op www.vanklachtnaarkracht.nl of www.ikbenterug.nl .