Publieksacademie 10 maart: de wereld van de bloedziekten

Array

isalaElk mens heeft bloed in zijn lichaam. Maar wat is bloed eigenlijk? En wat betekent het als blijkt dat je een bloed- of lymfeklierziekte hebt? Hoe stelt een arts dan aan de hand van bloed de diagnose? En welke behandelingen zijn mogelijk?

Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 10 maart a.s. komt u hierover meer te weten. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is ook live te volgen via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl
Met #IPA14 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn hematoloog Juleon Coenen, laboratoriumarts Ellen Kramer en regieverpleegkundige hematologie Annelies Manenschijn. Ellen Kramer is werkzaam bij het Klinisch chemisch laboratorium van Isala en vertelt over hoe de diagnose voor een bloed- of lymfeklierziekte wordt gesteld. Juleon Coenen gaat dieper in op nieuwe medicijnen en op stamceltransplantaties. Door een stamceltransplantatie kunnen de stamcellen die zijn vernietigd door chemo- of radiotherapie worden vervangen door goed functionerende stamcellen die het beenmerg herstellen.

Annelies Manenschijn vertelt meer over de begeleiding van patiënten met een hematologische vorm van kanker en alles wat ermee samenhangt. Als regieverpleegkundige is zij een vast aanspreekpunt voor vragen, informatie en ondersteuning tijdens de diagnose, behandeling en nabehandeling. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Isala Oncologisch centrum
De behandeling van bloed- of lymfeklierziekte vindt plaats binnen het Isala Oncologisch centrum. Het Oncologisch centrum, dat in maart vijf jaar bestaat, is onlangs door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) uitgeroepen tot een van de koplopers in Nederland op het gebied van oncologische zorg.

Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Publieksacademie  laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen