Overname Villa de Luchte door Martha Flora definitief

Array

geldNieuwe eigenaar brengt rust en zekerheid voor bewoners en hun familie
Martha Flora neemt medio maart Villa de Luchte in Lochem over. De zorgorganisatie had de overname half januari al aangekondigd, maar de overeenkomst was nog onder voorbehoud van financiering. Nu de financiering rond is, zal Villa de Luchte definitief verder gaan onder de naam Martha Flora Lochem.

Martha Flora richt zich met gespecialiseerde leefomgevingen op de zorg voor – en het welbevinden van – mensen met dementie. Met de overname wordt de huisvesting en gespecialiseerde zorg van de bewoners gegarandeerd en behouden alle 31 medewerkers hun baan.

Martha Flora neemt alle bestaande contracten van Villa de Luchte over waardoor het Lochemse zorginitiatief, na een periode van onzekerheid, van continuïteit is verzekerd. Martha Flora zal zich in eerste instantie toeleggen op het brengen van rust en zekerheid voor bewoners, familie en medewerkers en vervolgens op het geleidelijk invoeren van haar innovatieve zorgconcept. Hiermee worden de aanwezige kennis en vaardigheden aangevuld met de gespecialiseerde kennis van Martha Flora. Daarnaast zal de organisatie uiteraard ook voldoen aan alle wettelijke eisten en normen. Op termijn zal Martha Flora Lochem uitbreiden met twee extra zorgappartementen en zal de huidige gezamenlijke ruimte worden vergroot en omgevormd tot een Meander, Martha Flora’s unieke concept van de beschermde samenleving.

Gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor mensen met dementie én hun familie
Het zorgconcept van Martha Flora is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand met zijn aan Alzheimer lijdende moeder Martha Flora. Martha Flora biedt mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen de mogelijkheid om het leven zoals men dat gewend is, zoveel mogelijk voort te zetten, rekening houdend met hun ziekte.

De opzet van een Martha Flora huis met de privé-woongedeelten, de Meander én de ruime persoonlijke aandacht voor de individuele bewoner, biedt de noodzakelijke geborgenheid en structuur. Binnen deze besloten en beschermde samenleving staat liefdevolle zorg en begeleiding door zorgvuldig geselecteerd en zelf-opgeleid personeel centraal en is ook de familie altijd meer dan welkom. Door de dubbele personele bezetting biedt Martha Flora haar bewoners tweemaal zoveel tijd en aandacht dan in de reguliere zorg gebruikelijk is. In een Martha Flora huis zijn wonen en zorg gescheiden. De bewoners betalen huur voor hun zorgappartement en het gebruik van de Meander. Voor het zorggedeelte wordt, naast het persoonsgebonden budget (PGB), een eigen bijdrage gevraagd.

Martha Flora als basis voor nieuwe standaard
Zorgverzekeraar CZ participeert via dochtermaatschappij CbusineZ in Martha Flora en onderstreept daarmee de uitgangspunten van het zorgconcept. Martha Flora werkt samen met de reguliere zorginstellingen Vierstroom, Bronovo Nebo en Vivre. Zij omarmen het zorgconcept van Martha Flora en beschouwen dit particulier initiatief als een ‘best practice’. Martha Flora dient dan ook als inspiratiebron voor hun bestaande zorgpraktijk. De door Martha Flora verzorgde opleidingstrajecten en de toepassing van haar specifieke, op deze doelgroep gerichte kennis in de praktijk, leiden tot meer aandacht en verbeterde zorg voor de patiënt.

Martha Flora is sinds begin 2014 de exclusieve samenwerkingspartner van het Zweedse Silviahemmet, het door H.K.H. Koningin Silvia van Zweden geïnitieerde zorgverbeterings- en opleidingsinitiatief gericht op de zorg voor mensen met dementie.

Voor meer informatie over Martha Flora verwijzen wij u graag naar: www.marthaflora.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen