Female Cancer Foundation vraagt aandacht met filmpje op Internationale Vrouwendag

baarmoederhalskankerZaterdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, de dag die in het teken staat van vrouwenrechten wereldwijd en vrouwen die voor elkaar opkomen. Dat is een mooi moment om ons sterk te maken voor vrouwen die niet de mogelijkheden hebben die wij hier in Nederland hebben. Vrouwen in ontwikkelingslanden die vaak geen toegang hebben tot medische zorg en daarom onnodig sterven aan een ziekte als baarmoederhalskanker.

Female Cancer Foundation, de opdrachtgever van deze film, biedt een eenvoudige en goedkope preventieve screening en behandeling om baarmoederhalskanker te voorkomen voor de meest kwetsbare vrouwen in ontwikkelingslanden. We willen met dit statement meer bekendheid genereren voor onze missie: ‘Een wereld zonder baarmoederhalskanker’.

Momenteel sterft elke 2 minuten ergens ter wereld een vrouw aan baarmoederhalskanker. Dit is eenvoudig en met weinig middelen te voorkomen. In de bijlage tref je meer informatie over onze missie aan. We hopen dat jullie ons willen helpen met het verwezenlijken van onze missie door deze film vanaf morgenochtend 7 maart op jullie website te zetten of te delen via social media.

Dit statement is volledig belangeloos ontwikkeld door Bernd Out en Annamara Hamersma, met dank aan Jennifer Hoffman, Eva Jinek, Nikki Peters, Marian Spier en Marjan Berk.

Het jaarverslag van FCF 2012 staat hier online: http://www.femalecancerfoundation.org/wie-zijn-we/documenten-fcf/