Dutch Domotics en Ascom introduceren slimme sensortechnologie voor de veranderende zorgmarkt in de Benelux

Array

Met intelligente sensoren zorgcliënten beschermen tegen alle mogelijke risico’s. Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst tussen Dutch Domotics en Ascom op het gebied van slimme sensortechnologie. De volledig privacy vriendelijke sensoren (infrarood of radar) worden geïntegreerd in een draadloze infrastructuur, om bijvoorbeeld vallen of dwalen vroegtijdig te signaleren en betere en efficiënte zorg te kunnen leveren. De technologie is ontwikkeld door Dutch Domotics en TNO, Ascom wordt exclusief distributeur van de oplossing.

“De zorg van vandaag vraagt meer dan voorheen om intelligente oplossingen die de cliënt veiligheid en rust bieden, de zorgverlener ontlast en de zorgmanager efficiëntie oplevert”, aldus Co Hoonhoud, Algemeen Directeur van Ascom Benelux. “Omdat Ascom van oorsprong vooral sterk is in personenalarmering en verpleegoproep, zochten wij een partner die beschikt over de juiste technologieën om ons portfolio aan te vullen. Dutch Domotics is de enige leverancier die slimme sensortechnologie levert die jarenlang getest is en ook ondersteund wordt door Vilans. Dit was voor ons een doorslaggevend argument voor de samenwerking.”

12_fiber_optics_lightsDutch Domotics en TNO hebben jaren gewerkt aan de totstandkoming van een innovatieve zorgdomotica oplossing die aansluit op de behoeften in de markt met een waarborg van de privacy. De oplossing is gebaseerd op informatie, ontstaan uit de bestaande leefcirkels van bewoners, die vertaald wordt in een profiel. Op basis van dit profiel worden slimme sensoren ingeregeld die cliënten beschermen tegen alle mogelijke risico’s. Volledig privacy vriendelijke sensoren (zoals bijvoorbeeld infrarood of radar) worden geïntegreerd in een volledig draadloze infrastructuur. Op deze manier wordt vallen en dwalen vroegtijdig gesignaleerd en kan de nachtzorg betere en efficiëntere zorg bieden. Uit een recente pilot die samen met Ascom bij een zorginstelling is uitgevoerd, is het aantal valse alarmen gereduceerd van enkele tientallen per nacht tot minder dan één vals alarm per maand. “We willen hiermee een nieuwe standaard in de markt gaan neerzetten”, legt Hoonhoud uit.

Irek Karkowski, CEO van Dutch Domotics geeft aan: “We zijn bijzonder verheugd met deze samenwerking. Ascom heeft een sterke naam in de zorg en met onze kennis en ervaring op het gebied van slimme sensortechnologie, zien we mooie kansen om gezamenlijk oplossingen te bieden voor de veranderende zorg.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen