Hoge onderscheiding voor ZGT

ZGT heeft van de Amerikaanse zorg-ICT-organisatie HIMSS een prestigieuze erkenning gekregen voor zijn zorg-ICT: stage 6 op de schaal van EMRAM. Dit is de op één na hoogste onderscheiding voor automatisering van de zorg. In Nederland hebben zeven ziekenhuizen, waaronder twee academische, deze status weten te behalen.

Freddy Bekken, manager ICT is blij met de erkenning. “Het toont aan dat we in ZGT over hoogwaardige zorg-ICT beschikken waarmee we een grote bijdrage leveren aan de patiëntveiligheid en aan de kwaliteit van zorg. Deze onderscheiding is de kroon op het werk van een grote groep mensen die op welke manier dan ook een aandeel hebben in de verbetering van de digitale dossiervoering in het ziekenhuis.”

himss-logoZeer hoog niveau
Een internationaal team van inspecteurs oordeelde dat de zorg-ICT van ZGT van zeer hoog niveau is. De closed loop medicatieregistratie is geheel in lijn met de stage 6-standaard, met signaleringen van interacties tijdens het voorschrijven door de medisch specialist en het accorderen door de apotheker.

Bovengemiddelde inzet van COW’s
HIMSS zwaait ook de uitzet- en toedieningsregistratie alle lof toe, mede dankzij de bedside registratie via computers on wheels (COW’s). Met een gemiddelde van een COW per zeven bedden, scoort ZGT bovengemiddeld in vergelijking met andere stage 6 ziekenhuizen. HIMSS toont ook veel waardering voor de wijze waarop het ziekenhuis klinische beslisondersteuning inzet. ZGT zet dit onder meer in voor protocollen en SNAQ- en decubitusscores.

Verbetering van de gezondheidszorg
HIMSS is een Amerikaanse not-for-profit organisatie die zich richt op verbetering van de gezondheidszorg door optimale inzet van ICT. De organisatie deelt zorginstellingen in op één van acht niveaus, nul tot en met zeven. HIMSS kijkt daarbij met name naar de werking van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) en de integratie met andere systemen bij onder meer de laboratoria, radiologie, cardiologie en de IC.

Gezamenlijke doel is stage 7

ChipSoft is ontwikkelaar en leverancier van innovatieve softwareoplossingen en levert zorginformatiesystemen en EPD’s voor ziekenhuizen. Zo ook aan ZGT. Hans Mulder, CEO van ChipSoft, is verheugd met het goede nieuws: “Wij feliciteren ZGT van harte met deze erkenning voor patiëntveilige, innovatieve zorgondersteuning. Een zeer mooie prestatie. ZGT is alweer het vijfde ChipSoft-huis dat stage 6 heeft bereikt. Ons gezamenlijke doel is nu om de stap te zetten naar stage 7.”

Bron: ChipSoft B.V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen