Waar halen hartpatiënten hun energie uit?

rood hartBijeenkomst over vermoeidheid als gevolg van een hartaandoening
Hartpatiënten worstelen vaak met vermoeidheid. Daarom organiseert De Hart&Vaatgroep op zaterdag 5 april aanstaande in Kontakt der Kontinenten te Soesterberg een bijeenkomst rond het thema vermoeidheid. Mensen met een hartaandoening kunnen hier ideeën opdoen over het verdelen van hun energie en ervaringen uitwisselen.

Zo vertelt Patricia Vlasman hoe zij omgaat met haar vermoeidheid. Patricia heeft een hartspierziekte en  hartritmestoornissen. Zij vertelt hoe vermoeidheid een rol speelt in haar leven en hoe zij soms worstelt met het vinden van een juiste balans. Psycholoog Inge Sparrius vertelt hoe zij hartpatiënten en naasten helpt bij vermoeidheidsklachten en hen leert om te gaan met hun aandoening. Ook informeert cardioloog Menno Baars de aanwezigen over de medische oorzaken van vermoeidheid en vertelt over de nieuwste ontwikkelingen. Hij zoemt in op vragen als: ‘Wat houdt vermoeidheid in?’ en ‘Wat is er aan te doen?’

Na de presentaties zijn er workshops om te ontspannen, ervaringen uit te wisselen,  in gesprek te gaan met een apotheker over medicatie of verder te praten met de psycholoog Inge Sparrius. Tijdens de bijeenkomst is een lounge beschikbaar waar de aanwezigen rust en energie op kunnen doen. Ook zijn er bij ontvangst en in de pauze stands met informatie aanwezig.

De bijeenkomst duurt van 10.00 – 15.00 uur  en is in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de diagnosegroep Hartfalen, Cardiomyopathie en Hartkleppen (HCH) van De Hart&Vaatgroep. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.hartenvaatgroep.nl/agenda  of bel met 088-11 11 600. De entree voor leden van De Hart&Vaatgroep is gratis. Niet-leden betalen op de dag € 7,50.

De Hart&Vaatgroep
Van en voor mensen met een hart- of vaatziekte

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich zowel landelijk als regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijlmanagement