Nederlandse introductie Shaw Methode voor Zwemmers

0
647

SwimInBalance.nl introduceert in Nederland de Shaw Methode, een nieuwe manier van zwemmen gebaseerd op de Alexander Techniek. Privélessen, cursussen en workshops worden gegeven in Amsterdam, Den Haag en Hoorn. Dinsdag 1 april starten de 6 weekse cursussen ‘Leer Zwemmen’ en ‘Borstcrawl’ bij HealthCity Premium in Den Haag door Hylke Rozema.

De Shaw Methode past de principes van de Alexander Techniek toe op het zwemmen. Alexander Techniek leert hoe je je lichaam gebruikt zonder overbelasting. Dit is eenvoudig gezegd ook wat de Shaw Methode probeert te bereiken in het water. Foto-drijven-hoofd-nek-rug-relatieDe Shaw Methode geeft je een groter lichaamsbewustzijn, versterkt de relatie tussen het lichaam en het denken, bevordert de vrijheid om te bewegen en helpt overbelasting en blessures te voorkomen. Deze manier van zwemmen wordt zowel ingezet om de techniek van wedstrijdzwemmers aan te scherpen als ook op therapeutische basis ingezet bij lichamelijke klachten.

De Shaw Methode is geschikt voor iedereen ongeacht de hoeveelheid ervaring met zwemmen. Het is speciaal gunstig voor het opbouwen van zelfvertrouwen, het aanleren van nieuwe zwemslagen, verbetering van je prestaties, bewegen met meer plezier in het water, en bij herstel van nek- en rugpijn. Het is mogelijk een serie privélessen te nemen of deel te nemen aan cursussen of workshops.