Warme weer activeert teken

0
314

 

Door het warme lenteweer loopt het verwachte activiteitsniveau van teken deze dagen sterk op, en is het extra raadzaam om te controleren op tekenbeten na een dag in het groen. In het zuidoosten wordt zelfs de categorie ‘Zeer hoog’ bereikt. De afgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken.  De afgelopen week nam het aantal tekenbeten dat werd doorgegeven op Tekenradar.nl sterk toe ten opzichte van de voorgaande weken. De toename liep gelijk op met de toename van het voorspelde tekenactiviteitsniveau van ‘Minimaal’ naar ‘Gering’.

De komende dagen loopt het voorspelde activiteitsniveau in het hele land sterk op als gevolg van de verwachte hoge temperaturen. In het zuidoosten van het land wordt zelfs een paar dagen het niveau ‘Zeer hoog’ bereikt.  Het is raadzaam om te controleren op tekenbeten na een dag in het groen. Daarbij komt ook dat bij deze omstandigheden meer mensen het groen in trekken waarmee meer mensen risico lopen op een tekenbeet, waardoor de ziekte van Lyme kan worden opgelopen.

teek

Tijdens de Week van de Teek vanaf 7 april zal Tekenradar.nl meer resultaten presenteren met een geografische spreiding van tekenbeetmeldingen over Nederland. Meer informatie over de week van de Teek is te vinden op www.weekvandeteek.nl.