Warme weer activeert teken

0
268

 

Door het warme lenteweer loopt het verwachte activiteitsniveau van teken deze dagen sterk op, en is het extra raadzaam om te controleren op tekenbeten na een dag in het groen. In het zuidoosten wordt zelfs de categorie ‘Zeer hoog’ bereikt. De afgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken.  De afgelopen week nam het aantal tekenbeten dat werd doorgegeven op Tekenradar.nl sterk toe ten opzichte van de voorgaande weken. De toename liep gelijk op met de toename van het voorspelde tekenactiviteitsniveau van ‘Minimaal’ naar ‘Gering’.

De komende dagen loopt het voorspelde activiteitsniveau in het hele land sterk op als gevolg van de verwachte hoge temperaturen. In het zuidoosten van het land wordt zelfs een paar dagen het niveau ‘Zeer hoog’ bereikt.  Het is raadzaam om te controleren op tekenbeten na een dag in het groen. Daarbij komt ook dat bij deze omstandigheden meer mensen het groen in trekken waarmee meer mensen risico lopen op een tekenbeet, waardoor de ziekte van Lyme kan worden opgelopen.

teek

Tijdens de Week van de Teek vanaf 7 april zal Tekenradar.nl meer resultaten presenteren met een geografische spreiding van tekenbeetmeldingen over Nederland. Meer informatie over de week van de Teek is te vinden op www.weekvandeteek.nl.

 

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelLaat je huid checken tijdens de 2e Nationale Huidkankerdag op 17 mei
Volgend artikelZiekenhuizen in Friese regio ondertekenen intentieverklaring hematologische en medisch oncologische zorg

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.