Suiker: mag het wat minder?

Array

bloedsuikerspiegel-300x199De World Health Organization WHO heeft een nieuwe conceptrichtlijn opgesteld om gezondheidsproblemen die gelieerd zijn aan suikerconsumptie te reduceren. De nieuwe conceptrichtlijn is een aanscherping van de bestaande richtlijn, die uit 2002 dateert. In maart 2014 heeft de WHO een publieke consultatie georganiseerd waarin geinteresseerden werden opgeroepen om commentaar te geven op het voorstel.

Wemos heeft de conceptrichtlijn zorgvuldig gelezen en onderschrijft de aanbeveling van de WHO dat toegevoegde suikers niet meer dan 5% zouden moeten uitmaken van de totale dagelijkse energie-inname. Daarnaast vindt Wemos dat de WHO verder mag gaan in haar aanbevelingen aan beleidsmakers. Deze bestaan nu voornamelijk uit het beinvloeden van consumentengedrag en het bevorderen van een gezond voedingspatroon.
Onderzoek heeft uitgewezen dat alleen deze maatregelen weinig of geen effect hebben op de suikerconsumptie. Wemos beveelt daarom aan de richtlijn uit te breiden en beleidsmakers aan te sporen om maatregelen te treffen op het terrein van productie, prijzen en marketing van voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan suiker, verzadigd vet of zout bevatten.

Lees de aanbevelingen die Wemos aan de WHO stuurde.

Bron: Nieuwsbank.nl/Wemos

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen