Xpert Clinic wint de Value Based Healthcare Prize voor het beste initiatief op het gebied van patient uitkomsten

Xpert Clinic wint met kwaliteitssysteem ‘Pulse’ de Value Based Healthcare Prize voor het beste initiatief op het gebied van patient uitkomsten.

Een jury onder leiding van Prof. Fred van Eenennaam heeft het kwaliteitsregistratiesysteem Pulse verkozen tot winnaar van de Value Based Healthcare Prize voor het beste initiatief op het gebied van patient uitkomsten. Het initiatief van Xpert Clinic en Erasmus MC kreeg de prijs vanavond uitgereikt op Landgoed de Salentein in Nijkerk.

Dr. Harm Slijper, Data Scientist Equipe Zorgbedrijven - Xpert Clinic Drs. Chao Zhou, Arts-onderzoeker Pulse Xpert Clinic en Erasmus MC Drs. Reinier Feitz, Medisch Directeur Xpert Clinic

V.l.n.r. Dr. Harm Slijper, Data Scientist Equipe Zorgbedrijven – Xpert Clinic
Drs. Chao Zhou, Arts-onderzoeker Pulse Xpert Clinic en Erasmus MC
Drs. Reinier Feitz, Medisch Directeur Xpert Clinic

De Value Based Healthcare Prize is een prijs die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt als erkenning voor arts-gedreven initiatieven in de gezondheidszorg waarbij patiënten centraal staan en die bijdragen aan het herdefiniëren van de gezondheidszorg. Naast de prijs voor het beste initiatief ten aanzien van patient uitkomsten werden ook prijzen uitgereikt voor kosten effectiviteit en samenwerking. Het initiatief ‘Meetbaar Beter’ mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Een adviesraad onder erevoorzitterschap van gerenommeerd Harvard-professor Michael Porter boog zich over de in totaal 63 officiële inzendingen, waaruit zes nominaties rolden. Internationaal hoog aangeschreven juryleden verkozen uiteindelijk Pulse tot het beste initiatief ten aanzien van patient uitkomsten.

“Deze prijs hebben we alleen kunnen winnen dankzij de grote betrokkenheid van onze patiënten en zorgpersoneel”, reageert dr. Harm Slijper, Data Scientist bij Equipe Zorgbedrijven, waar Xpert Clinic deel van uitmaakt. “Het draait allemaal om hoe onze patiënten de behandeling beleven. De informatie geven patiënten aan ons door. Daarvoor zijn wij hun dankbaar.”

“Pulse is voor ons dé manier om alles wat we doen te meten, te volgen en te verbeteren. Pulse creëert meetbare kwaliteit in de zorg“, verduidelijkt Slijper. “We zijn daardoor 100 procent transparant voor patiënten, collega’s, huisartsen en verzekeraars. En we delen die informatie met hen. Met de data in Pulse creëren we nieuwe mogelijkheden en inzichten waarmee we heel gericht en gefocust kunnen innoveren op het gebied van chirurgie en therapieën.”

Xpert Clinic heeft in haar zes gespecialiseerde klinieken voor hand- en polszorg Pulse volledig geïntegreerd in de zorgprocessen. Daarnaast gebruiken Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis delen van Pulse. Vorig jaar won Pulse ook al de Achmea Quality Award.

www.xpertclinic.nl20131018-Logo-Xpert-Clinic-300x240

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen