Ruim 1.500 wereldwijde pijnexperts naar Maastricht

Array

maastrichtInternationaal congres in MECC Maastricht over nieuwste ontwikkelingen bij pijnbestrijding
Van woensdag 7 mei t/m zaterdag 10 mei vindt de 7e editie van het gerenommeerde World Pain Congress plaats in MECC Maastricht. Meer dan 1.500 experts uit alle hoeken van de wereld komen samen om de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van pijnbestrijding met elkaar te delen. Na onder andere Barcelona, Istanbul, New York en Miami heeft  Maastricht de eer om gastheer te zijn van het evenement. Anesthesioloog prof. dr. Maarten van Kleef van Maastricht UMC+ is samen met prof. dr. Kris Vissers (Radboudumc, Nijmegen) en dr. Jan van Zundert (Ziekenhuis Oost Limburg, Genk) organisator van het congres.

Het congres dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd door het World Institute of Pain (WIP) strijkt voor het eerst neer in Nederland. “Waarom Maastricht? Omdat Maastricht UMC+ internationale bekendheid heeft weten te vergaren op het gebied van pijnbestrijding,” zegt Van Kleef. Het bewijs daarvoor wordt geleverd door de Excellence in Pain Practice Award die het Maastrichtse ziekenhuis in 2013 heeft ontvangen voor de behandeling en diagnose bij pijn. Wereldwijd beschikken slechts vier ziekenhuizen over de onderscheiding. Daarnaast worden ook de wereldexamens van het WIP bij Maastricht UMC+ afgenomen. Reden voor de pijnexperts, waaronder neurologen, anesthesiologen en revalidatieartsen, om naar congrescentrum MECC af te reizen.

Samenwerking
Doel van het congres is om diagnostiek en behandeling van pijnklachten naar een hoger plan te tillen en te werken aan een internationale standaard. Intensieve samenwerking tussen specialisten en wetenschappers over de grenzen heen is daarbij essentieel. Tijdens het congres is aandacht voor diverse thema’s variërend van pijn bij kanker en chronische pijn tot en met ruggemergstimulatie om pijn te verzachten. Experts op de diverse gebieden spreken over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandeling en diagnostiek en er is ruim aandacht voor educatie. Van Kleef: “Al met al ben ik er bijzonder trots op dat wij dit internationaal gerenommeerd congres mogen organiseren in Maastricht. Een beloning voor het goede werk dat nu al wordt geleverd binnen onze vakgroep Anesthesiologie en Pijnbestrijding.”

Impuls
Charles Beckers, Business Development Manager Medical Associations van MECC Maastricht, is eveneens verheugd met de komst van de honderden pijnexperts naar Maastricht: “Het feit dat wij als MECC Maastricht dit groot internationaal medisch congres mogen accommoderen en faciliteren is een bijzondere eer. Maar ook de stad Maastricht vaart wel bij conferenties van een dergelijke omvang. Hotels, restaurants, vervoersmaatschappijen en winkels hebben profijt van de congresbezoekers. Een mooie impuls voor de stad.”

Meer informatie over het World Pain Congress is te vinden op de website van het World Institute of Pain

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen