Zilveren Kruis, Isala en Achmea Health Centers gaan samen met de Bas van de Goor Foundation de Achmea Diabetes Challenge aan!

0
780

Medewerkers van Achmea en Isala met diabetes type 1 of type 2 gaan gedurende 3 maanden in een actief trainingsprogramma werken aan hun gezondheid. De Achmea Diabetes Challenge is één van de initiatieven die voortkomen uit de Iceland Diabetes Challenge, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Speciale aandacht bij de Achmea Diabetes Challenge is er voor het vergroten van kennis en vaardigheden over een gezonde leefstijl als je diabetes hebt. De begeleiding, zowel individueel als wekelijks in groepsvorm, vindt plaats op één van de Achmea Health Centers. Hierbij worden deelnemers begeleid door een team van personal trainers, coaches en diëtisten. De Challenge is op 8 mei gestart.BVDGF_grtZelfmanagement
Mensen met diabetes in Nederland zien gemiddeld 2 uur per jaar hun zorgprofessional. De overige 8758 uur moeten ze zelf zorgen voor hun gezondheid. Zelf verantwoordelijkheid nemen en daarmee diabetes zo goed mogelijk regelen, is daarbij essentieel. Het gaat hierbij niet alleen om medicatie, maar ook om het nastreven van een gezonde leefstijl, waarbij bekend is welke maatregelen welke effecten hebben.

Persoonlijk plan
Deelnemers aan de Achmea Diabetes Challenge stellen een persoonlijk beweeg- en voedingsplan op dat aansluit op een realistisch doel. Dit doel moet inpasbaar zijn in het dagelijks leven van de deelnemer. In het plan staan sportmomenten, voedingsafspraken en afspraken met de personal trainer en diëtist. Tevens worden meetmomenten en groepstrainingen vastgelegd. Alle metingen worden door de personal trainer vastgelegd maar blijven eigendom van de deelnemer. Het Kenniscentrum voor Ketenzorg, gespecialiseerd in diabetes, combineert en analyseert alle data die deelnemers aan het Kenniscentrum beschikbaar stellen.

Iceland Diabetes Challenge
De Achmea Diabetes Challenge is onderdeel van de Iceland Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De Iceland Diabetes Challenge is een grote uitdaging die in 2014 wordt gehouden en opgebouwd is uit drie deelprogramma’s. Eén van de drie deelprogramma’s wordt uitgevoerd vanuit de Achmea Health Centers. De overige deelprogramma’s zijn de Nijkerk Challenge en de Zwolle Challenge.
De Achmea Diabetes Challenge wordt ondersteund door Isala, Achmea Health Centers en Zilveren Kruis Achmea. De resultaten van alle challenges worden gedeeld tijdens het zelfmanagement congres van de Bas van de Goor Foundation, op 25 november op Papendal.