Ablynx tekent licentievereenkomst met Merck

Het biotechbedrijf Ablynx heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 2,8 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 6,7 miljoen euro tijdens de eerste drie maanden van vorig jaar. Het biotechbedrijf zegt inmiddels echter over een reserve van 203,2 miljoen euro te kunnen beschikken. De licentie-overeenkomst die Ablynx begin februari kon sluiten met de Amerikaanse farmagroep Merck is rond de ontwikkeling van immunotherapieën voor de behandeling van kanker.

biofarmaceuticamarktAblynx merkte verder nog op dat in juni de resultaten bekend worden gemaakt van de tweede fase van een studie tegen de verklontering van bloedplaatjes. Daarnaast wordt gemeld dat Boehringer Ingelheim een studie met een nanobody van Ablynx voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer voorlopig heeft afgebroken. Boehringer Ingelheim zou echter de verdere mogelijkheden van het programma bekijken.

.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen