Ablynx tekent licentievereenkomst met Merck

0
274

Het biotechbedrijf Ablynx heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 2,8 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 6,7 miljoen euro tijdens de eerste drie maanden van vorig jaar. Het biotechbedrijf zegt inmiddels echter over een reserve van 203,2 miljoen euro te kunnen beschikken. De licentie-overeenkomst die Ablynx begin februari kon sluiten met de Amerikaanse farmagroep Merck is rond de ontwikkeling van immunotherapie├źn voor de behandeling van kanker.

biofarmaceuticamarktAblynx merkte verder nog op dat in juni de resultaten bekend worden gemaakt van de tweede fase van een studie tegen de verklontering van bloedplaatjes. Daarnaast wordt gemeld dat Boehringer Ingelheim een studie met een nanobody van Ablynx voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer voorlopig heeft afgebroken. Boehringer Ingelheim zou echter de verdere mogelijkheden van het programma bekijken.

.

Vorig artikelMedewerkers Meander MC lopen voor gezonde longen
Volgend artikelBernhoven heft Vereniging Medische Staf op
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.