Blinde auteur Cees Smit: Ik wil het onmogelijke waarmaken

lichtDe heer Tjerk Bruinsma, burgemeester van Alphen aan den Rijn, heeft op donderdag 15 mei tijdens de beurs ‘Iedereen kan lezen’ het eerste exemplaar van ‘Harteloos’ overhandigd aan Bart Lont van de stichting Light for the world. ‘Harteloos’ is het derde boek van Cees Smit, een thriller dit keer. De blinde auteur doneert ook nu, net zoals bij zijn vorige boeken, alle royalty’s en winstdeling aan een goed doel. Zijn voorlopige doelstelling: 500 staar- en trachoom oogoperaties realiseren.

Korte inhoud Harteloos
Bij toeval raken chirurg Féline Eklund en financieel expert Edward van Breukelen verzeild in de schimmige wereld van het grote geld en het vastgoed. Beiden worden ontvoerd. Een spectaculaire zoektocht volgt: inspecteur Ciska Decker en haar Duitse collega Karl Hoffmann zetten de achtervolging in. Worden ze op tijd gevonden? En worden de fraudeurs ook echt achterhaald?

Light for the world
De stichting Light for the world zet zich in voor bestrijding van vermijdbare blindheid en inclusie van mensen met een handicap. Momenteel wordt er met meer dan veertig projecten gewerkt in elf landen in Afrika en Azië. Om een duurzaam resultaat te verwezenlijken worden de projecten uitsluitend uitgevoerd in samenspraak met lokale partners.

Light for the world is actief op drie terreinen:
1. Preventie blind- en slechtziendheid;
2. Onderwijs en revalidatie;
3. Capaciteitsopbouw en bewustwording.

Tegelijk met het verschijnen van het boek komt ook een luisterversie beschikbaar. De tekst is in braille overgezet en aan te vragen via de stichting Aangepast Lezen (070-3381500).

Meer informatie over de actie is te lezen via: www.ceessmit.eu
‘Harteloos’ kost € 9,95.
ISBN: 978-90-79180-23-3.

Bron: Perssupport.nl