Zieke 55+-er beter af bij private uitvoerder Ziektewet

ziek griep vrouwDit is een origineel bericht van Acture
Een zieke 55+-er die als uitzendkracht uitvalt is opvallend slechter af als hij door het publieke systeem weer wordt geactiveerd tot herstel dan wanneer hij via het private systeem wordt geactiveerd. Dit blijkt uit een nadere analyse van het onderzoek (uitgevoerd door Astri) naar de verzuimduur van uitzendkrachten in uitvoering bij UWV of bij Acture. De analyse geeft aan dat Acture als private uitvoeder van de ziektewet ook voor de 55+-er beduidend succesvoller is.

Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: “Onze aanpak voor 55+-er verschilt niet wezenlijk van onze algemene werkwijze. Onze belangrijkste focus is om direct contact te zoeken met de zieke. Snel afspraken tot herstel maken en activering richting werk. Hierdoor zijn we in de eerste twee weken al zeer succesvol. Onze ervaring leert dat hoe korter iemand ziek thuis zit hoe groter de kans dat zijn werk voor hem of haar behouden blijft. Zeker voor iemand die ouder is, is dit van belang omdat nu eenmaal terecht of onterecht de leeftijd gaat meetellen.”

Het volledige onderzoek is te downloaden op http://pers.acture.nl

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen