Den Haag krijgt 1e Eerste Hulp Academie van Nederland

0
1072

Opbrengst Haagse Rode Kruis Gala ten bate van Eerste Hulp Academie
Slechts 3% van de Nederlandse bevolking heeft een EHBO-diploma. Om die reden heeft het Nederlandse Rode Kruis, Afdeling Den Haag besloten een geavanceerde Eerste Hulp Academie op te richten, waarmee Den Haag de primeur heeft in Nederland. De Eerste Hulp Academie gaat er voor zorgen dat meer mensen beschikken over een geldig EHBO-diploma en in staat zijn om in grote of kleine noodsituaties eerste hulp te bieden. Om dit initiatief te steunen, zal de opbrengst van het jaarlijkse Haagse Rode Kruis Gala op 13 november 2014 naar de Eerste Hulp Academie gaan. De galacommissie heeft bekendgemaakt dat het gala dit jaar plaatsvindt in de nieuwe overdekte binnentuin van het Gemeentemuseum.Meer informatie: www.haagserodekruisgala.nl.
image003
Opbrengst Haagse Rode Kruis Gala
In 2013 werd tijdens het gala een bedrag van €229.200,- bijeen gebracht voor de inmiddels geopende Rode Kruis wijkwinkel aan de Leyweg in Den Haag Zuidwest. Dit jaar zal het geld worden besteed aan de oprichting van de Eerste Hulp Academie. Geertje Ariëns, voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, Afdeling Den Haag:

“We zijn bijzonder trots dat Den Haag de 1e Eerste Hulp Academie krijgt, waarmee we verschillende doelgroepen cursussen aanbieden zodat zij bij kleine ongevallen hulp kunnen én durven geven. Want weet u wat u moet doen als uw kind zich verslikt in een snoepje of wanneer uw buurman bewusteloos raakt? We hebben de ambitie om het aantal mensen met een geldig EHBO-diploma in Den Haag aanzienlijk te verhogen en we zijn heel blij dat de opbrengst van het Haagse Rode Kruis Gala 2014 ten goede komt aan de Eerste Hulp Academie.”

Organisaties en ondernemers uit Den Haag kunnen bijdragen aan de activiteiten van het Rode Kruis in Den Haag door zich in te schrijven als tafelsponsor van het Haagse Rode Kruis Gala. Meer informatie: www.haagserodekruisgala.nl

Over de Eerste Hulp Academie
De 1e Eerste Hulp Academie van Nederland opent medio 2015 haar deuren. Bij de Eerste Hulp Academie worden mensen opgeleid zodat zij anderen kunnen en ook durven te helpen. De academie biedt EHBO-cursussen van hoge kwaliteit in een modern jasje. Zo kunnen cursisten bijvoorbeeld oefenen met behulp van realistische 3D-simulaties en games voor specifieke doelgroepen. Het volgen van een EHBO-training moet aantrekkelijk en makkelijk toegankelijk worden. De Eerste Hulp Academie biedt zowel certificeringsmogelijkheden, als specifieke modules zoals evenementenhulpverlening of bedrijfshulpverlening op maat. De trainingen worden aangeboden aan een divers publiek. Denk bijvoorbeeld aan de vrijwilligers, scholen, de zakelijke markt en anderstaligen. Meer mensen zullen straks, in grote of kleine noodsituaties, met behulp van de cursussen van de Eerste Hulp Academie de juiste hulp kunnen en durven bieden.

Over het Haagse Rode Kruis Gala
Op 13 november 2014 vormt de vernieuwde overdekte binnentuin van het Gemeentemuseum dé ontmoetingsplek voor de gasten van de 27e editie van het Haagse Rode Kruis Gala 2014. De gasten van het gala zullen een avondvullend programma in het teken van kunst en mode combineren met een bezoek aan een bijzondere modetentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Vorig artikel21 juni 140-jarig bestaan Oogziekenhuis in De Kuip
Volgend artikelAantal sterfgevallen als gevolg van darmkanker is gestegen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.