Hartstichting en Stichting Hartekind bundelen krachten bij aangeboren hartafwijkingen

overname samenDe Hartstichting en de Stichting Hartekind bundelen vandaag de krachten in de strijd tegen aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. De twee organisaties gaan samenwerken op het gebied van fondsenwerving en onderzoek voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Dit staat in een intentieverklaring die de organisaties zijn overeengekomen en die vanaf vandaag in gaat.

Intentieverklaring
De Hartstichting en Stichting Hartekind zijn van mening dat door het bundelen van krachten beide organisaties effectiever kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van kinderen met een aangeboren hartafwijking en hun naasten. In de intentieverklaring zijn daarom afspraken gemaakt over samenwerking bij fondsenwerving om zo het beschikbare budget voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen te vergroten.

Na een jaar wordt de samenwerking geëvalueerd en bekeken of de samenwerking een structureel karakter moet krijgen.

Aangeboren hartafwijkingen
Jaarlijks worden 1.300 kinderen geboren met een hartafwijking. De impact hiervan op het kind en de naaste omgeving is groot. Zowel de Hartstichting als de Stichting Hartekind spannen zich daarom in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Over de Hartstichting
Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land. Aan hart- en vaatziekten overlijden per dag 107 mensen. Dagelijks komen 1.000 mensen met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. De preventie, behandeling en genezing van de ziekte is de belangrijke missie van de Hartstichting. Wij strijden al 50 jaar tegen hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in ons land, door onder andere voorlichting te geven over een gezonde leefstijl en door innovatieve verbeteringen in de zorg te bewerkstelligen.

Hartekinderen
Stichting Hartekind zet zich in voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen: ‘Hartekinderen’.  Zij lopen voortdurend aan tegen dingen die hun vriendjes/vriendinnetjes gewoon mogen en kunnen, maar zij niet. Wij willen dat deze kinderen ‘gewoon kind’ kunnen zijn, met als motto “Kind zijn, hart nodig!” Meer informatie over de Stichting Hartekind: www.hartekind.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen