Verloskundige Cora van den Berg wint Bart Award

Array

Op dinsdag 27 mei 2014 werd voor de derde keer de Bart Award uitgereikt. Dit dit keer was verloskundige Cora van den Berg uit Zaltbommel de gelukkige. De prijs is genoemd naar gynaecoloog Bart van Turnhout die op 11 december 2009 overleed.

De feestelijke uitreiking vond plaats in besloten kring in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Aanwezig waren: verloskundigen eerste- en tweede lijn, gynaecologen en overige medewerkers werkzaam in de verloskundige zorg.

20140528 uitreiking Bart AwardCora van den Berg
Cora van den Berg, verloskundige met een eigen praktijk in Zaltbommel, kreeg de meeste stemmen vanwege haar enorm positieve invloed in het integrale zorgproces. Zij is een topper in het slaan van bruggen tussen de eerste- en tweedelijn. Cora steekt niet alleen uren en energie in de samenwerking, haar persoonlijkheid en karakter zorgen ervoor dat er progressie wordt gemaakt. Pas geleden vierde zij haar 25-jarig jubileum als verloskundige. Zij heeft een groot hart voor haar vak verloskunde en daarbij plaatst zij de zwangere altijd centraal. Al vele jaren zet Cora zich op een positieve en constructieve manier in voor een samenwerkingsverband tussen verloskundig hulpverleners ‘Verlos Den Bosch’. Ze is ook één van de grondleggers van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) waarvan ze jarenlang voorzitter was. Vandaag de dag is zij vooral actief in de Coöperatie Verloskundigen ’s-Hertogenbosch e.o.. Haar committent, passie, emotie, inzet, energie en liefde voor het vak zijn bewonderenswaardig en waardevolle ingrediënten om samen verder te kunnen. Kortom: de Bart Award 2013 heeft zij dik verdiend!

Bart van Turnhout
Bart van Turnhout was een bijzonder persoon. Tijdens zijn werkzame leven was hij altijd gericht op laagdrempelige samenwerking, waarbij hij de patiënt centraal stelde. Zijn vriendelijke, deskundige en vooral humoristische benadering was fenomenaal. Op 16 december 2011, de dag waarop Bart 56 jaar geworden zou zijn, is de Bart Award voor de eerste keer uitgereikt postuum aan Bart zelf. Zijn familie nam de onderscheiding, een bronzen beeldje van een zwangere vrouw, toen in ontvangst. Op dezelfde dag werd de ‘Bart van Turnhoutkamer’ geopend op de afdeling Verloskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Vorig jaar ontving Jacques Dirken, gynaecoloog JBZ, de Bart Award.

Jaarlijkse uitreiking
De Bart Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand binnen de verloskundige zorg die zich bijzonder heeft ingezet voor verloskundige samenwerking in de regio Den Bosch. Dit jaar waren er in totaal 3 genomineerden: Cora van den Berg, Esther Rasenberg en Marieke de Vaan.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Recente artikelen