Nieuwe training van het Trimbos-instituut en Bureau Beke: omgaan met personen onder invloed

agressie-200x200De training ‘Alcohol, drugs en agressie’ (ADA-training) helpt professionals om geweld onder invloed te voorkomen, of waar dat niet kan, zo handig mogelijk aan te pakken.

Wie als politieagent of security-medewerker in de nachtelijke uren op straat werkt, wordt regelmatig geconfronteerd met agressie onder invloed van alcohol en drugs. Juist als mensen onder invloed zijn, is hun gedrag lastiger te voorspellen. Ook zijn er signalen dat vooral onder invloed van een mix van alcohol en drugs geweld eerder escaleert. Maar hoe herken je dat iemand onder invloed is van bijvoorbeeld amfetamine of cocaïne? En hoe ga je om met iemand die compleet door het lint gaat en niet aanspreekbaar is?

De training ‘Alcohol, drugs en agressie’ (ADA-training) helpt professionals om geweld onder invloed te voorkomen, of waar dat niet kan, zo handig mogelijk aan te pakken. Deze training werd ontwikkeld door het Trimbos-instituut en Bureau Beke, waarbij zij gebruik maakten van de kennis uit hun onderzoeken naar de rellen in Hoek van Holland en ‘Project X’ in Haren. De training werd ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Lees hier meer informatie over de training.

Bron: Trimbos Instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen