Dierproeven doe je niet zomaar

Array

Tienjarige SID lanceert voorlichtingsfilm
Stichting Informatie Dierproeven (SID) lanceert de voorlichtingsfilm Dierproeven doe je niet zomaar. Met deze film wil de SID meer helderheid over dit onderwerp bieden, omdat veel mensen niet weten waarom dierproeven worden gedaan. Niet eerder is op zo’n neutrale en objectieve manier een film over dierproeven gemaakt.

“Wij willen met deze film de mensen niet een mening voor of tegen dierproeven opleggen. Die mening hebben wij als SID ook niet. Ons doel is om in duidelijk en begrijpelijk taalgebruik een zo realistisch mogelijk beeld te geven over het waarom van dierproeven. Zodat iedereen een gefundeerde eigen mening over dit gevoelige onderwerp kan vormen”, aldus Cees Smit, voorzitter van de stichting.

De SID geeft sinds 2004 onafhankelijke voorlichting over dierproefonderzoek. Een taak die eigenlijk bij de overheid hoort te liggen, vindt de stichting. Al tien jaar krijgt de SID iedere dag mails met vragen over dierproeven, brochure-aanvragen van scholieren voor hun spreekbeurt of werkstuk en interviewverzoeken. Jaarlijks geeft de stichting ook vele gastcolleges. Daarnaast werkt de SID samen met organisaties in binnen- en buitenland die soortgelijke activiteiten tot hun missie rekenen. Ook hier is de doelstelling om betrouwbare informatie te geven ten behoeve van de maatschappij in brede zin.

In juni brengt de SID voor de vijfde keer de publieksversie uit van Dierproeven Zo doen ze dat!, het rapport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over dierproeven en proefdieren.
De film Dierproeven doe je niet zomaar is hier te bekijken. Alle informatie vindt u ook via de website van de Stichting Informatie Dierproeven.

Bron: SID

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen