Nieuwe AMS regelt betrokkenheid en verantwoordelijkheid medisch specialist in dienstverband

Array

Strategische betrokkenheid van medisch specialisten in dienstverband bij ontwikkelingen binnen het ziekenhuis. Dat is één van de concrete resultaten van de vernieuwde arbeidsvoorwaardenregeling (AMS) voor de medisch specialist in dienstverband in algemene ziekenhuizen.

dokterDe AMS sluit hiermee beter aan op het veranderende zorgveld waar de medisch specialisten mee te maken hebben, zoals de groeiende vraag om kostenbeheersing. De vernieuwde regeling biedt de medisch specialist in dienstverband concrete kaders en handvatten waarmee zij zich beter kunnen organiseren in relatie tot de raad van bestuur, de medische staf en de stafmaatschap. Dit is nodig om de verantwoordelijkheidsverdeling en betrokkenheid verder te verbeteren. Dat komt ook de kwaliteit van de medisch specialistische zorg ten goede.

Gezond en veilig werken
Met het leveren van een goede kwaliteit van zorg, rekening houdend met de toekomstige zorgvraag en kostenbeheersing, ligt de nadruk vaak op efficiencyverbetering. Hoewel het goed is aan te sluiten bij de ontwikkelingen in de zorg, mag dit niet ten koste gaan van gezondheid en veilig werken. Zowel met het oog op de kwaliteit van zorg als voor de gezondheid van de arts.  De AMS-regeling biedt daarom voorwaarden voor gezond en veilig werken. De regeling voorziet in de behoefte om heldere afspraken te maken over roosteren en de hersteltijd na diensten.

Samenwerking OMS en LAD
Voor de nieuwe arbeidsvoorwaarden voerden de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) onderhandelingen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Meer informatie over deze onderhandelingen is te vinden op www.amsvernieuwing.nl. Ook is nieuwe de AMS-regeling beschikbaar, evenals een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.

Bron: OMS & LAD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen