The eNose Company wil € 250.000 ophalen met crowdfunding campagne

Array

The eNose Company wil minimaal €250.000 ophalen  bij particuliere investeerders met behulp van een crowdfunding campagne. Dit bedrag zal besteed worden aan de doorontwikkeling van de AeonoseTM en het versnellen van de marktintroductie. Uit een pilotstudie met Maastricht UMC+ blijkt dat dit apparaat aan de hand van ademanalyse met een hoge betrouwbaarheid kan aangeven of er sprake is van hoofd-halskanker.

Hoofd-halskanker is met 644.000 nieuwe gevallen per jaar de zesde meest voorkomende vorm van kanker wereldwijd. Ieder jaar komen 15.000 Nederlanders bij hun arts met klachten die kunnen duiden op een vorm van hoofd-halskanker. Bij ongeveer 3.000 patiënten wordt daadwerkelijk een vorm van hoofd-halskanker vastgesteld.

aeonose_logoDe Aeonose™ kan met behulp van ademanalyse bij verdenking op hoofdhals-kanker en bij periodieke controles van patienten die onder behandeling zijn het diagnostisch traject aanzienlijk verkorten en is daarbij veel patiëntvriendelijker dan de huidige diagnostiek. Patiënten waarbij mogelijk sprake is van hoofd-halskanker (of die onder controle zijn na een behandeling) blazen gedurende enkele minuten hun adem in de  Aeonose™ via het mondstuk aan de bovenkant. De  Aeonose™ stelt binnen 15 minuten het patroon van de deeltjes in de adem vast en vergelijkt dit patroon met de adempatronen van patiënten zonder hoofd-halskanker en patiënten met hoofd-halskanker. Op basis van deze vergelijking kan het apparaat vaststellen of er sprake is van hoofd-halskanker. Het Maastricht UMC (MUMC+) heeft vorig jaar een pilot met veelbelovende resultaten uitgevoerd.  Hierover is gepubliceerd in het internationale wetenschappelijk tijdschrift ‘Laryngoscope’.

The eNose Company wil met behulp van een crowdfunding campagne minimaal €250.000 ophalen. Dit geld zal gebruikt worden om de marktintroductie voor hoofdhals-kanker te versnellen. Indien meer geld wordt opgehaald zal dit gebruikt worden om pilots voor andere ziektebeelden zoals borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker te versnellen. Geïnteresseerden kunnen investeren in The eNose Company in de vorm van een achtergestelde converteerbare lening.

Crowdfunding platform Oneplanetcrowd en netwerkorganisatie Zorgfunders faciliteren gezamenlijk deze campagne. Oneplanetcrowd is bijna twee jaar actief als platform en heeft inmiddels ruim €2 miljoen aan investeringen via crowdfunding campagnes opgehaald. Zorgfunders is  een nieuw crowdfunding concept voor en door zorgorganisaties. Zij wil innovatie in de zorg stimuleren en versnellen door netwerken rondom innovaties te creëren met behulp van crowdfunding.

Voor meer informatie over de campagne en het verloop van de campagne kijkt u op http://www.oneplanetcrowd.nl/project/enose of http://www.zorgfunders.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen