Nieuwe inkoopdirecteur IAZ

0
987
Boyd van der Plas
Boyd van der Plas

De InkoopAlliantie Ziekenhuizen (www.iaz.nl) heeft per 16 juni 2014 een nieuwe inkoopdirecteur. Boyd van der Plas, voormalig inkoopdirecteur MRI bij Philips Healthcare en manager contracting bij RWE/Essent en Vopak Nederland heeft zich voor de komende drie jaar als inkoopdirecteur verbonden aan de IAZ. Boyd over zijn nieuwe uitdaging: ‘De IAZ heeft zich de afgelopen maanden sterk ontwikkeld en er is een breed gedragen inkoopsamenwerkingsverband ontstaan. Ik zie er dan ook naar uit om bij te dragen aan de realisatie van alle plannen om besparingen te bereiken met behoud van of verbetering van de kwaliteit van zorgverlening’.

Boyd van der Plas
Boyd van der Plas
Henri Wijers, bestuurder IAZ vult aan ‘wij hebben met de IAZ grote ambities. De commitment voor onze activiteiten op alle lagen van de bij de IAZ aangesloten ziekenhuizen is bevestigd in het IAZ convenant. Inmiddels plukken we daar onze eerste vruchten van. Er is uiteraard nog een lange weg te gaan met elkaar in de verdere uitvoering van het convenant. Wij zijn verheugd op de komst van Boyd van der Plas bij de IAZ. Met hem erbij is het team compleet en gaan we in volle vaart vooruit’.

IAZIAZ
Het IAZ is een samenwerkingsverband van negen Nederlandse ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen hebben in 2009 met behulp van een inkoopalliantie een samenwerking ontwikkeld waarmee zij op inkoopgebied voordeel willen halen (www.iaz.nl) en zo de kosten van de zorg willen helpen te reduceren.