Pivot Park ontvangt netwerkorganisaties LifetecZONe en Biotech Systems Platform

0
992

Op vrijdagmiddag 4 juli houden de netwerkorganisaties LifetecZONe en Biotech Systems Platform een netwerkbijeenkomst met als thema ‘High tech meets Life Sciences’ op het Pivot Park in Oss. Het Pivot Park is een inspirerende campus voor open innovatie in de life sciences voor starters en bestaande ondernemingen. Het park maakt state-of-the-art kernfaciliteiten bereikbaar voor ambitieuze life sciences-bedrijven, dankzij flexibiliteit en maatwerk. Zo vormt Pivot Park dé plek om samen met andere bedrijven bij te dragen aan een gezonde maatschappij. Het gezamenlijke programma van LifetecZONe, BSP en Pivot Park is interessant voor ondernemers in life sciences én medische technologie die op zoek zijn naar kennis en best practices op het gebied van (bio)farmacie, medicijnontwikkeling, procesontwikkeling en productie of naar samenwerkingspartners om innovatieactiviteiten een impuls te geven.
netwerkNa de ontvangst door het Pivot Park wordt gestart met een rondleiding bij het Pivot Park Screening Centre of ChemConnection. Het Pivot Park Screening Centre verzorgt High Throughput Screening (HTS) en het testen van grote aantallen stoffen, om nieuwe aanknopingspunten te vinden voor de ontwikkeling van (kandidaat-) geneesmiddelen. De screeningfaciliteit bestaat uit state-of-the-art robotfaciliteiten en een uitgebreide collectie van 200.000 drug-like compounds. ChemConnection biedt diensten aan op het gebied van chemische procesontwikkeling en productie van stoffen voor met name de farmaceutische industrie. ChemConnection heeft een GMP kwaliteitssysteem en kan voor klanten stoffen maken voor gebruik in klinisch onderzoek.

Vervolgens krijgen de bezoekers een presentatie van de bedrijven ChemConnection en BioConnection. Ook BioConnection is gevestigd op het Pivot Park en is een partner en bruggenbouwer bij uitstek. Dit samenwerkingsverband ondersteunt biotech bedrijven in alle fases van de ontwikkeling en productie van nieuwe biofarmaceutische geneesmiddelen. Ook is BioConnection als geen ander de connector tussen grote manufacturing partners zoals het naastgelegen MSD, en kleine, ambitieuze (door)starters.

Het bezoek wordt afgesloten met de gelegenheid om te netwerken onder het genot van een drankje en hapje.

LifetecZONe is een netwerk voor ondernemers en instellingen die opereren in life sciences en medische technologie, met name in Zuid-Nederland. Het Biotech Systems Platform (BSP) bevordert innovatie en samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen actief in de biotech en hightech.

Aanmelden kan via de website www.lifeteczone.com tot uiterlijk 27 juni 2014.

Bron: Pivot Park