Zorggroep Beter in Bommelerwaard voortrekker in regionaal informatie- en communicatieplatform

Zorggroep Beter in Bommelerwaard (BIB) gaat een voortrekkersrol spelen bij het opzetten van een regionaal informatie- en communicatieplatform. Doel is de verschillende zorgaanbieders beter op elkaar af te laten stemmen. Op die manier kunnen de patiëntenzorg en efficiency worden verbeterd. Om dit te realiseren, heeft de groep gekozen voor de integrale ketenoplossing van SHL-Groep en VitalHealth Software.

binairDe oplossing van SHL-Groep en VitalHealth Software bestaat uit het Keten Informatie Systeem (KIS) en diensten voor datamanagement, gevalideerde rapportages, debiteuren- en crediteurenbeheer.

De informatiesystemen van 24 huisartsenpraktijken zijn aan het KIS gekoppeld zodat de zorggroep optimaal afgestemde zorg kan leveren aan haar patiënten. Zorgverleners die betrokken zijn bij dezelfde patiënt hebben dankzij het KIS altijd toegang tot belangrijke behandelinformatie. Alle betrokken zorgdisciplines krijgen bovendien toegang tot het SHL-portaal waar ze hun eigen declaraties en financiële afwikkeling kunnen monitoren.

Door volgens dit systeem te werken ondersteunen de huisartsen van Zorggroep BIB de samenwerking en communicatie met ketenpartners en zijn kwaliteitsmanagement en benchmarking mogelijk. Zo kan regionaal gewerkt worden aan verbetering van de zorg voor patiënten.

Johan Blaauwhof, voorzitter van Zorggroep BIB: “SHL-Groep heeft veel ervaring met deze integrale manier van werken. VitalHealth Software ondersteunt niet alleen de diabetes-, COPD- en CVRM-keten, maar heeft ook oplossingen voor andere zorgpaden zoals GGZ en Ouderenzorg. Omdat de eerstelijnszorg steeds complexer wordt neemt het belang van goede onderlinge communicatie toe. Daarom investeren wij in dit KIS. Daarnaast kunnen we met dit platform beter voldoen aan de afspraken met zorgverzekeraars.”

Ruben Baumgarten, voorzitter Raad van Bestuur SHL-Groep: “De kracht van VitalHealth Software ligt in de ontwikkeling van innovatieve eHealth-oplossingen voor integrale zorg. Onze kracht is de inhoudelijke kennis van de eerstelijn, de relaties met zorggroepen, het leveren van diensten op het gebied van ketenzorg en het faciliteren van diagnostiek. Door onze sterke punten te combineren kan Zorggroep BIB vertrouwen op een systeem dat de basis legt voor optimaal afgestemde patiëntenzorg en grotere efficiency.”

Laurens van der Tang, CEO VitalHealth Software: “We zijn blij opnieuw een zorggroep als klant te mogen verwelkomen. Onze oplossing is in korte tijd succesvol geïmplementeerd, inclusief de koppelingen met alle HISsen. Een bewijs dat we een goed geoliede samenwerking hebben met SHL-Groep.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen