Ella Kalsbeek nieuwe voorzitter LHV

lhvDit is een origineel bericht van Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)
De Ledenraad van de LHV heeft op 24 juni Ella Kalsbeek benoemd tot nieuwe voorzitter van de Landelijke Huisartsenvereniging. ‘In Ella Kalsbeek hebben wij een uitstekende opvolger gevonden van Steven van Eijck, met een goed overzicht over het zorgveld en de belangrijke ontwikkelingen die daar nu plaatsvinden’, zegt Stella Zonneveld, voorzitter van de Commissie Bestuursopvolging. ‘Zij is een krachtig bestuurder die gevoel heeft voor de vraagstukken die in de praktijk van de huisarts leven.’

Ella Kalsbeek (1955) is sinds 2007 voorzitter van de Raad van Bestuur van Altra, een instelling voor jeugdzorg en speciaal onderwijs in Amsterdam. Daarvoor was zij ruim vijftien jaar lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer en bekleedde de functie van staatssecretaris van Justitie in het tweede kabinet Kok. ‘Het voorzitterschap van de LHV ligt mooi in het verlengde van wat ik de afgelopen jaren heb gedaan; dichtbij de praktijk, maar ook strategisch en op landelijk niveau. Ik ben ontzettend blij met deze baan!’, aldus Ella Kalsbeek.

Per 1 augustus 2014 neemt Steven van Eijck na de maximale bestuurstermijn afscheid als voorzitter van de LHV. Na acht jaar geeft hij de voorzittershamer over aan Ella Kalsbeek.
Bron: ANP Perssupport