Philips en Salesforce.com kondigen open cloud-based zorgplatform aan

Array

medische-technologieDit is een origineel bericht van Koninklijke Philips

Philips en Salesforce.com kondigen strategisch samenwerking aan om cloud-technologieën en diensten voor de zorg te leverenmedische technologie
– Philips, een toonaangevend aanbieder van medische technologie en ’s werelds #1 CRM-bedrijf bundelen met nieuw open platform krachten om industriewijde verandering te bewerkstelligen in de wijze waarop patiënten en hun zorgverleners samenwerken

Amsterdam, Nederland en San Francisco, VS – Met als doel de benodigde veranderingen in de gezondheidszorg te versnellen hebben Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) en Salesforce.com (NYSE: CRM) vandaag aangekondigd dat zij een strategisch samenwerkingsverband aangaan om een open cloud-platform voor de gezondheidszorg te ontwikkelen. Het samenwerkingsverband benut de vooraanstaande positie van Philips op het gebied van medische technologie, klinische toepassingen en klinische informatiesystemen en de deskundigheid van Salesforce.com op het gebied van Enterprise Cloud Computing, innovatie en klantenbinding.

Het beheren van relaties met patiënten staat centraal in het te ontwikkelen platform, zodat zorgverleners in staat worden gesteld om nauw samen te werken bij het helpen van hun patiënten. Het platform ondersteunt connectiviteit en interoperabiliteit van medische apparatuur en medische gegevens, evenals het verzamelen en vervolgens analyseren van gegevens om de besluitvorming van professionals te optimaliseren en patiënten in staat te stellen een actievere rol te spelen in het beheren van hun eigen gezondheid.

Al twee klinische toepassingen
Het samenwerkingsverband heeft al twee klinische toepassingen opgeleverd die later deze zomer zullen worden geïntroduceerd op het cloud-platform: ‘Philips eCareCoordinator’ en ‘Philips eCareCompanion’. Deze applicaties gericht op gezamenlijke zorg stellen zorgverleners in staat om patiënten met chronische aandoeningen in hun thuisomgeving te monitoren.
Ze ondersteunen tevens Philips’ klinische Hospital to Home programma’s zoals Banner iCare(tm), dat momenteel wordt gepilot door Banner Health, een toonaangevende ‘Accountable Care Organization’ in de Amerikaanse staat Arizona.

Daling sterftecijfers

Soortgelijke telehealthoplossingen voor ziekenhuizen waarbij Philips’ eICU programma werd ingezet lieten in een grote studie waaraan meerdere klinieken deelnamen een daling van de sterftecijfers zien van 26 procent en een vermindering van het aantal ligdagen met 20 procent

“Philips boekt met deze strategische samenwerking een geweldige vooruitgang bij de ontwikkeling van realtime-oplossingen voor digitale gezondheidszorg”, aldus Frans van Houten, Chief Executive Officer van Koninklijke Philips N.V. “Zorggegevens worden tegenwoordig in allerlei verschillende formaten en systemen opgeslagen. We hebben nu geweldige mogelijkheden om samen met Salesforce.com de zorgverlening te transformeren en te optimaliseren door middel van effectievere samenwerking en betere toegang tot gegevens binnen de gehele zorgketen.”

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor de gezondheidszorg. Technologie biedt de zorgsector nieuwe manieren om contacten te hebben en te onderhouden met patiënten, hen zorg te bieden en de betrokkenheid met patiënten bevorderen, en met elkaar”, aldus Marc Benioff, bestuursvoorzitter en CEO van Salesforce.com. “Samen met Philips ontwikkelen we een open zorgplatform en ecosysteem waar iedereen van kan profiteren die betrokken is bij een van de meest belangrijke problematieken van deze tijd.”

Integratie medische gegevens van over hele wereld
Philips en salesforce.com zijn van plan om toepassingen te ontwikkelen voor het gehele zorgspectrum: van zelfzorg en preventie tot diagnose, behandeling en herstel, inclusief welzijn. Het nieuwe platform, gebaseerd op het Salesforce1 Platform, ondersteunt samenwerking en workflow, evenals de integratie van gegevens uit meerdere bronnen van over de hele wereld, waaronder elektronische patiëntendossiers en diagnostische en behandelingsgegevens die zijn verkregen met behulp van beeldvormings- en bewakingsapparatuur van Philips of persoonlijke apparaten. Het cloud-platform is daarnaast uitgerust met ingebouwde privacybescherming en gegevensbeveiliging en is ontworpen met het oog op optimale schaalbaarheid. Door gegevens samen te voegen, maakt het platform analyses mogelijk die de besluitvorming door zorgprofessionals ondersteunen en de betrokkenheid van patiënten bevorderen.

Open platform voor ontwikkelaars
Philips en Salesforce.com voorzien dat het nieuwe platform gebruik zal maken van Philips’ klinische data opslag en van de connectiviteit en interoperabiliteit van de medische technologieën van Philips. Het platform, heeft als doel een open platform te worden zodat ook externe ontwikkelaars toegang hebben en oplossingen kunnen ontwikkelen. Dit leidt naar verwachting tot een dynamisch ecosysteem waarin partners applicaties creëren. Het platform heeft daarmee het potentieel om te zorgen voor een transformatie van de zorg, zowel op het gebied van de professionele zorgverlening als van persoonlijk gezondheidsmanagement.

Bron: ANP perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen