Christian Zahn gekozen tot nieuwe voorzitter AIM

Array

ziekenfondsbrilletje-300x225De Association Internationale de la Mutualité (AIM) heeft tijdens de jaarvergadering op 26 juni 2014 Christian Zahn verkozen tot nieuwe voorzitter. De AIM is het internationale platform voor coöperatieve zorgverzekeraars en ziekenfondsen. Zorgverzekeraars Nederland is namens Nederland lid van de AIM.

De nieuwe AIM-voorzitter, Christian Zahn, is tevens voorzitter van het Verband der Ersatzkassen, de brancheorganisatie van Duitse Ziekenfondsen. Zahn is van plan om coöperatieve zorgverzekeraars en ziekenfondsen te versterken in hun streven naar solidaire en gelijke toegang tot de gezondheidszorg. De AIM is daarbij actief zowel binnen als buiten Europa. Op Europees niveau wil Zahn dat de AIM zich inzet om de belangen van coöperatieve zorgverzekeraars en ziekenfondsen onder de aandacht te brengen bij relevante organisaties binnen de Europese Unie.

Naast de nieuwe voorzitter Christian Zahn zijn ook de andere leden van AIM-bestuur verkozen. Te weten, de heer Luc Carsauw (België) als penningmeester, de heer Matthias Savignac (Frankrijk), Theo Hoppenbrouwers (Nederland), Abdelaziz Alaoui (Marokko), mevrouw Ana Maria Silva (Portugal) en mevrouw Elisa Carolina Torrenegra (Colombia) als vice-voorzitters.

Meer informatie is te vinden op http://www.aim-mutual.org/

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen