Saxenburgh Groep verzorgt pijnbestrijding aan huis

Array

SONY DSCAls je constant pijn hebt en het vervoer naar de specialist een (te) grote belasting is, dan moet het een geruststellende gedachte zijn dat de anesthesiologen van de Saxenburgh Groep bij je aan huis komen om de pijn te verlichten. Sinds kort verlenen zij deze service in woonzorgcomplex De Schoutenhof in Hardenberg, één van de ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep. De intentie is om de pijnbestrijding aan huis uit te breiden naar alle ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep.

In samenspraak met de specialist ouderengeneeskunde en anesthesiologen van de Saxenburgh Groep is de pijnservice aan huis van start gegaan. Deze service is voor het eerst toegepast in De Schoutenhof te Hardenberg. Cliënten van de Saxenburgh Groep voor wie het te belastend is om naar het ziekenhuis te komen, kunnen in aanmerking komen voor deze vorm van pijnbestrijding. Het gaat hierbij om mensen die al langer pijnklachten hebben en die lichamelijk en/of geestelijk niet meer in staat zijn naar het ziekenhuis te komen. De behandeling gebeurt in overleg met de specialist ouderengeneeskunde.

De pijnbestrijding aan huis heeft voor verschillende partijen voordelen. Het bespaart een rit met de ambulance en de inzet van een extra verpleegkundige om de cliënt voor te bereiden en te begeleiden. Dit weegt ruimschoots op tegen de kosten van het bezoek op locatie van de anesthesioloog en assisterend verpleegkundige. Het grootste voordeel echter betreft de cliënt.

“Als anesthesioloog is het mijn doel om de mensen te behoeden voor pijn. Het gaat hier om oudere, kwetsbare cliënten, die vaak angstig zijn voor een nieuwe omgeving. Als ik met mijn bezoek aan huis hen die angst kan besparen, dan doe ik dat graag”, zegt anesthesioloog Marius Kardzis. “Ik zie, dat de cliënt nu meer ontspannen is.”

Met de pijnservice aan huis brengt de Saxenburgh Groep de zorg letterlijk dichterbij de mensen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen