OLVG verkoopt pand aan de Prinsengracht aan COD

0
219

Het negentiende-eeuwse pand aan de Amsterdamse Prinsengracht, sinds 1994 één van de locaties van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, krijgt een nieuwe eigenaar. Het OLVG verkoopt het pand aan de Amsterdamse vastgoedontwikkelaar COD (Cradle of Development). De geplande datum van overdracht is 1 november 2014.

Peter van der Meer, lid raad van bestuur van het OLVG: “We nemen met trots afscheid van een lange historie van zorg in hartje centrum Amsterdam. Meer dan anderhalve eeuw zijn er vele honderdduizenden mensen behandeld, verzorgd, geopereerd en bevallen. COD zet deze traditie van zorgverlening op een andere manier voort.”

olvg_verkoopt_pand_aan_de_prinsengracht_aan_cod_largeNieuwe plannenPatiëntenzorg naar andere locaties
Het pand heeft, ook volgens betrokken makelaar CBRE, een marktconform bedrag opgeleverd. Die opbrengst zet het OLVG in voor de zorgverlening aan patiënten. Zo wordt er bijvoorbeeld gebouwd aan het nieuwe moeder- en kindcentrum het Anna Paviljoen waar in de toekomst vele Amsterdamse baby’s worden geboren. Maar zo zijn er nog vele kleine en grote projecten waarmee het OLVG de zorg aan patiënten verder wil verbeteren.

Het OLVG streeft ernaar de huidige activiteiten op de Prinsengracht voor 1 oktober onder te brengen op andere locaties. Daarbij kijkt het OLVG ook naar een kleine, nieuwe locatie in de binnenstad. Daar zou een beperkt aantal activiteiten, waaronder een aantal poliklinieken en lab- en diagnostische faciliteiten, moeten komen. Peter van der Meer (OLVG): “Natuurlijk is het Oosterpark ook niet ver, maar door een nieuwe locatie in de binnenstad kunnen we toch reguliere basiszorg middenin het centrum behouden”. Met het vertrek van het OLVG uit het voormalige Prinsengrachtziekenhuis, komt er na 157 jaar een einde aan verpleging en medische ingrepen aan de Prinsengracht.

Goedkeuring College Saneringen Zorginstellingen
Het College Saneringen Zorginstellingen gaf in juni goedkeuring aan de verkoop aan COD. Die goedkeuring had het OLVG nodig, vanwege de Wet Toelating Zorginstellingen. Het College is een zelfstandig bestuursorgaan op het terrein van de volksgezondheid en beoordeelt vastgoedtransacties.

Bron: OLVG

Vorig artikelTien Veni-subsidies voor AMC-onderzoekers
Volgend artikel152 talentvolle Veni-onderzoekers ontvangen subsidie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.