Reddende Engelen van OLVG en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis varen mee tijdens Gay Pride

0
690

Op zaterdag 2 augustus 2014 vindt de Canal Parade plaats, als onderdeel van Gay Pride Amsterdam. De jaarlijkse botenparade is in goede handen van de organisatie, maar er komt speciale hulp van boven. Zo’n zestig Reddende Engelen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis zorgen op boot nummer 58 voor extra dans-, zang- en feestvreugde.

Uitgedost als ware engelen, vertegenwoordigen ze ook dit jaar de twee Amsterdamse topklinische ziekenhuizen. De ziekenhuismedewerkers studeerden een spectaculaire act in en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het OLVG besteedden volop aandacht aan de aankleding van zowel de boot als de opvarenden.

canal_parade_krijgt_dit_jaar_hulp_van_boven_largeEngelen bestaan wel
De Gay Pride 2014 heeft als motto ‘Listen’ (Engels voor ‘luisteren’). Het is belangrijk om naar elkaar te luisteren, te begrijpen wat we elkaar willen zeggen. Alleen dan komt er wederzijds begrip. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het OLVG geven daar invulling aan met het thema ‘Reddende Engelen’. Het thema verwijst met een knipoog naar de rol van dokters en verpleegkundigen in het ziekenhuis.

Trots op deelname
De twee Amsterdamse topklinische ziekenhuizen verbinden zich niet alleen met elkaar, maar ook met de samenleving als geheel. Bij beide ziekenhuizen staat gelijkheid en wederzijds respect voorop. Projectleider Peter Bocxe, afdelingsleider Spoedeisende Hulp in het OLVG: “Ik ben er trots op dat we als ziekenhuizen deelnemen aan de Canal Parade. In onze ziekenhuizen mag en kan iedereen zichzelf zijn en is iedereen welkom. Dat staat los van je afkomst, geloof of seksuele voorkeur.” Het OLVG vaart dit jaar voor de vierde keer mee. Sinds vorig jaar staan het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het OLVG samen op een boot.

Bron: OLVG

Vorig artikelIsala neemt extra deel parkeerterrein P1 vervroegd in gebruik
Volgend artikelBevel tandarts Van Wijngaarden opgeheven
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.