September hepatitismaand in Rijnstate

hepatitis-b-200x200Veel mensen die besmet zijn met het hepatitis B of C virus weten dat zelf niet, omdat symptomen meestal afwezig zijn. De eerste klachten treden vaak pas veel later op, als de lever al schade heeft opgelopen. Het landelijk erkende hepatitis behandelcentrum van Rijnstate wil daarom de gezondheidsrisico’s van deze virussen extra onder de aandacht brengen door de hele maand september in het teken te stellen van hepatitis en gratis testen aan te bieden.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 10 september wordt er in Rijnstate Arnhem tussen 17.30 tot 20.00 uur een bijeenkomst georganiseerd waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over de risico’s van hepatitis. Ook is het mogelijk om direct een gratis hepatitistest te doen. Er wordt dan een buisje bloed afgenomen dat in het laboratorium van Rijnstate wordt onderzocht. De bijeenkomst vindt plaats op de polikliniek Interne Geneeskunde, route 64b. Aanmelden is niet nodig en geïnteresseerden kunnen gewoon binnenlopen.

Gratis testen
Niet alleen tijdens de informatiebijeenkomst kan er gratis worden getest op hepatitis B en C. De hele maand september kan men hiervoor terecht op alle locaties van Rijnstate. Bij de herkenbare hepatitis-infovlag (in locatie Arnhem in de hal naast de registratiebalie, in Zevenaar en Arnhem Zuid na de draaideur in de hal en in Velp in de centrale hal naast de registratie zuil) is een informatie-envelop, inclusief een laboratoriumformulier, af te halen waarmee men zich direct kan laten testen bij het laboratorium. De test is gratis en gaat niet van het eigen risico van de verzekering af. De uitslag wordt niet direct gegeven maar per brief aan de patiënt en zijn of haar huisarts medegedeeld.

Meer informatie over hepatitis en risicogroepen.

Bron: Rijnstate