KNMG verwelkomt nieuwe studentleden

aio'sArtsenfederatie KNMG heeft de afgelopen weken 1963 nieuwe geneeskundestudenten verwelkomd. Zij meldden zich aan bij de KNMG-stand tijdens de introductiedagen op de acht medische faculteiten. De KNMG telt op dit moment ruim 17.000 studentleden. Waarom lid worden? Sabine (18), aan de start van haar studie geneeskunde: ‘In de eerste week kwam al zoveel op me af. De KNMG geeft me nu al informatie voor keuzes die ik straks moet maken in mijn artsencarrière.’

Maak de goeie keuzes
De KNMG staat voor verantwoorde medische zorg. Dat kun je alleen bereiken met goed opgeleide artsen. Sommige studenten weten al vanaf dag één wat ze straks gaan doen, maar de meesten maken de definitieve keuze pas aan het einde van de studie. In de tussentijd is het handig om een (online) kijkje te nemen bij diverse specialismen, je te oriënteren op onze tweejaarlijkse Carrièrebeurs, te praten met artsen in opleiding en te kijken wat bij jou past. De KNMG helpt bij de keuze voor vervolgopleidingen en de planning van de artsencarrière via bijvoorbeeld beroepskeuzefilmpjes, tests, workshops en het delen van handige weetjes.

Ook geven we gratis advies bij juridische en ethische vragen die op jou als arts-in-spe afkomen. In de coschappen, maar soms ook al in eerdere studiejaren.

Lid worden
Als lid ontvang je wekelijks online een nieuwsbrief Arts in Spe en het artsenvakblad Medisch Contact. Elk kwartaal verschijnt het blad Arts in Spe met alle info die voor jou als geneeskundestudent belangrijk, interessant en leuk is.

De KNMG-stand gemist tijdens de introductiedagen? Word dan nu alsnog gratis lid en ontvang elk kwartaal Arts in Spe

KNMG Studentenplatform
Je stem laten horen via het KNMG Studentenplatform? Bekijk de website, Twitter- (@knmgsp) en Facebookpagina.
Bron: KNMG