Gebrek aan visie kabinet desastreus voor arbeidsmarkt zorg

0
409

Volgens FNV Zelfstandigen heeft het gebrek aan regie en visie bij het kabinet desastreuze gevolgen voor de arbeidsmarkt in de zorg. Tienduizenden banen in de zorg staan op de tocht. Duizenden zzp’ers willen werken, maar kunnen niet werken omdat de Belastingdienst hen niet als ondernemer beschouwt.

“Al op 23 april 2014 hebben wij de betrokken bewindspersonen hierop gewezen. Wij hebben gepleit voor overgangsmaatregelen die de continuïteit van zorg mogelijk maken en een reëel perspectief bieden voor de zorgverleners. Helaas is dit niet gebeurd en zijn individuele zorgverleners, zzp’ers en werknemers nog steeds de dupe.” aldus Josien van Breda-Hoekstra, adviseur beleid bij FNV Zelfstandigen.

verpleegkunde-300x214FNV Zelfstandigen voert tientallen bezwaar- en beroepsprocedures voor leden die hun werk en inkomen zijn kwijtgeraakt doordat de Belastingdienst het hen onmogelijk maakt om te werken. De Belastingdienst ziet deze groep niet meer als ondernemer, terwijl de zorgverleners met goedkeuring van de Belastingdienst hun onderneming hebben opgebouwd. Zij hebben in voorgaande jaren een VAR-Winst uit Onderneming gekregen. Zonder dat hun werkwijze is veranderd, is hun VAR-Winst uit Onderneming ingetrokken. Hierdoor wil geen enkele opdrachtgever met hen werken.

De schrijnende situatie voor zorgverleners, wordt nog verder versterkt door onduidelijkheid over budgetten en decentralisaties van taken naar gemeenten. Dit leidt tot tienduizenden ontslagen bij zorginstellingen. Noodgedwongen kiezen steeds meer zorgverleners ervoor om zzp’er te worden. FNV Zelfstandigen vindt dit onwenselijk, omdat het negatief uitstraalt op de echte ondernemende zorgprofessional.

Bron: FNV Zelfstandigen

Vorig artikelGedragscode regelt omgang met medische gegevens bij letselschade
Volgend artikelZweed Anders Harfstrand nieuwe CEO to-BBB
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.