Bewegen op Afstand genomineerd voor Social Innovation Award 2014

0
286

wwwSamen met vier andere initiatieven is ‘Bewegen op Afstand’ genomineerd voor de Social Innovation Award 2014. Bewegen op Afstand is een dienst van OnsPlatform.tv. Het geeft mensen de mogelijkheid om dichtbij, vaak in hun directe omgeving, te sporten onder begeleiding van een professionele sportcoach. De coach, een medewerker van medisch sportgezondheidscentrum TopSupport, is niet fysiek aanwezig, maar staat via internet en een webcam in verbinding met de deelnemers. TopSupport is als één van de partners van dit initiatief trots op de nominatie. Op vrijdag 19 september aanstaande wordt de winnaar van de award bekend gemaakt.

De Social Innovation Award is een prijs voor het meest veelbelovende initiatief op het terrein van social innovation: mensen en organisaties die een innovatieve oplossing bieden voor een maatschappelijk probleem. Dit jaar zijn 17 initiatieven aangemeld, waarvan er vijf zijn genomineerd.

Bewegen op Afstand
Bewegen op Afstand geeft mensen de kans om samen met anderen op eigen niveau te bewegen zonder hiervoor ‘op pad te moeten’. Een sportcoach van TopSupport staat via internet en een webcam in verbinding met hen en geeft ‘realtime’ aanwijzingen. De coach kan vanaf zijn locatie bij TopSupport te Eindhoven groepen op verschillende locaties gelijktijdig lesgeven.

Bewegen op afstand is een dienst van OnsPlatform.tv en is ontwikkeld in samenwerking met bewoners en professionals. TopSupport is als partner bij dit project betrokken. Meer informatie is te vinden op www.onsplatform.tv.

Ook is Bewegen op Afstand te zien tijdens de Dutch Design Week die van 18 t/m 26 oktober in Eindhoven plaatsvindt.;

Voor meer informatie over TopSupport kijk op www.topsupport.nl.