SHO neemt patiëntenportaal ‘mijnsho’ in gebruik

0
406

onlineMet ingang van 15 september 2014 introduceert SHO het online patiëntenportaal ‘MijnSHO.nl’.
Via MijnSHO.nl kunnen patiënten onlinepraken inplannen en wijzigen voor een onderzoek bij SHO. Via het online patiëntenportaal kunnen patiënten voor ambulante bloeddrukmeting, hartfilmpjes (rust ECG en holteronderzoek), botdichtheidmeting, echografie, fundus (netvliesfotografie) en longfunctie een afspraak inplannen en wijzigen.

Het online patiëntenportaal geeft patiënten de kans om thuis op hun gemak een datum, tijd en locatie voor een onderzoek te plannen en als er iets tussenkomt de afspraak eenvoudig te wijzigen. Daarnaast geeft het online patie?ntenportaal inzicht in de onderzoeken die gepland staan via een agenda. Tevens krijgt de patiënt geen papieren afspraakbevestiging meer toegezonden, maar gaat dit via e-mail. Helemaal van deze tijd dus!

Om de patiëntgegevens veilig te stellen maakt Mijn SHO gebruik van DigiD. Dit is een landelijk systeem waarmee de overheid op internet de identiteit van de gebruiker kan verifiëren.

SHO Centra voor medische diagnostiek staat voor onafhankelijke diagnostiek dichtbij. Zij ondersteunt met diverse onderzoeken huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners. SHO heeft meer dan 150 diagnostische centra en prikposten. SHO is dus altijd in de buurt. Op de SHO-locaties kunnen patie?nten terecht voor bijvoorbeeld bloedafname, urineonderzoek, het maken van een hartfilmpje, echografie of longfunctieonderzoek.