VacuMedical haalt in drie weken twee ton op via Collin Crowdfund

Kliniek gespecialiseerd in vacuümtherapie breidt door crowd funding uit naar Hengelo en Rotterdam
VacuMedical heeft in een periode van drie weken de benodigde € 200.000,- via cowd funding opgehaald om te kunnen uitbreiden naar Hengelo en Rotterdam. Via het platform van Collin Crowdfund? staken de 63 investeerders gemiddeld ruim € 3.175,- in het bedrijf van zorgondernemer Maarten Coolen.

De kliniek in Utrecht is zo succesvol dat Coolen op korte termijn wil uitbreiden naar Hengelo en Rotterdam om aan de vraag te kunnen voldoen. Uiteindelijke doelstelling is om eind 2015 in heel Nederland vacuümtherapie aan te bieden door in elke regio van het land een kliniek te openen.

crowdfundingVacuMedical is het vierde bedrijf sinds juni 2014 dat via Collin Crowdfund in een zeer korte periode financiering ophaalt om zijn groeiplannen te realiseren. Collin ontvangt momenteel veel aanvragen van MKB-bedrijven. Een groot aantal is in behandeling maar veel aanvragen worden ook afgewezen. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur Collin Crowdfund: “Wij leggen de lat hoog.

Elke crowd fundaanvraag wordt in samenwerking met crowdfund coaches grondig onderzocht op haalbaarheid en potentie. Daarbij komt niet alleen de financiële situatie aan de orde. Ook het businessplan moet er goed uitzien. Waar nodig adviseren wij een ondernemer daarbij. Alleen zo borgen we het succes van de ondernemers en de investeerders. En daarmee van ons platform.

 

Collin slaat een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met banken en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen