Guusje ter Horst voorgedragen als beoogd voorzitter bestuur KNGF

0
247

bestuurGuusje ter Horst voorgedragen als beoogd voorzitter bestuur Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie
Het bestuur van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) draagt Guusje ter Horst voor als beoogd voorzitter van haar vereniging. Het bestuur legt de voorgenomen benoeming ter goedkeuring voor aan de leden van het KNGF tijdens de Algemene Vergadering van 15 oktober a.s. Als de leden instemmen met de benoeming, start zij op 1 december 2014 in haar nieuwe functie als voorzitter. Ter Horst volgt Eke Zijlstra op die in juni 2014 aftrad als voorzitter van het KNGF.

Krachtige voorzitter
Met Guusje ter Horst (1952) krijgt het KNGF een krachtig en ervaren bestuurder als voorzitter. Gezien haar achtergrond, analytische vermogen en vasthoudendheid zal zij naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de versteviging van de positie van de fysiotherapie. Ter Horst is sinds 7 juni 2011 lid van de Eerste Kamer. Van februari 2007 tot februari 2010 was zij minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de periode van 1994 tot 2001 was zij wethouder in Amsterdam en van 2001 tot 2007 burgemeester van Nijmegen. Daarnaast was Guusje ter Horst van 2011 tot 2012 voorzitter bij de HBO-raad en eerder werkte zij bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.

Compleet bestuur KNGF
In de Algemene Vergadering van 4 juni jl. traden Kitty Bouten, Henk Jansen, Arjen van Zon toe tot het bestuur van het KNGF. Naast de vacature van bestuursvoorzitter, is er een vacature voor een algemeen bestuurslid. Het bestuur heeft hiervoor inmiddels een kandidaat voorgedragen aan de leden. Ook over deze voordracht stemmen de leden op 15 oktober a.s. Daarna is het bestuur van het KNGF weer compleet.

Over het KNGF
Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie behartigt de belangen van 21.000 fysiotherapeuten. De beroepsorganisatie werd opgericht in 1889 en heeft als doel de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg te stimuleren, fysiotherapie toegankelijk te maken voor de gehele Nederlandse bevolking en erkenning van de professionele deskundigheid van de fysiotherapeut te bevorderen.

Dit is een origineel bericht van KNGF
Bron: ANP Perssupport