Patiëntenfederatie NPCF wil oplossing voor terminale thuiszorg

0
280

gevaar-239x200Patiëntenfederatie NPCF is geraakt door een nos-bericht dat de thuiszorg voor stervenden in gevaar zou zijn.

De NOS meldt dat de belastingdienst schijnconstructies tegen wil gaan. Daardoor zouden de huidige thuiszorgers niet langer hun werk kunnen doen.

Wilna Wind, directeur-bestuurder  van de NPCF: “Natuurlijk zijn de arbeidsvoorwaarden en rechtszekerheid van de medewerkers heel belangrijk. Maar ons gaat het primair om de positie van de patiënt. Het gaat om mensen in de allerlaatste levensfase. Die moeten hulp kunnen krijgen op de plaats waar ze dat willen. Thuis hoort daar heel nadrukkelijk bij. Dat is wat de meeste mensen in die situatie willen.”

Patiëntenfederatie NPCF wil dat dit snel uitgezocht en opgelost wordt. Wind: “Er is al genoeg onzekerheid voor mensen, dit hoeft er niet nog eens bij. Het klinkt alsof de werkelijkheid van mensen niet in het systeem past. Dan moet het systeem maar snel aangepast worden.”

Patëentenfederatie NPCF gaat opheldering vragen bij het kabinet.