Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is voorkeursaanbieder borstkankerzorg voor Achmea

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het eerste gespecialiseerde ziekenhuis dat van zorgverzekeraar Achmea de status van voorkeursaanbieder borstkankerzorg krijg. Het borstkankerziekenhuis krijgt voor drie jaar een contract als voorkeursaanbieder voor het leveren van borstkankerzorg met een vrij volume. Achmea sluit hiermee voor het eerst een driejarig contract met een partner op basis van kwaliteit. Voor de toekomst is er geen groeibeperking voor het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

bodegom“Wij zijn ongelofelijk blij met dit contract. We hebben afgelopen maanden een intensieve kwaliteitscheck gehad van Achmea. Op basis van onze bovengemiddelde kwaliteit en patiëntvriendelijke manier van werken, zijn patiënten van Achmea de komende drie jaar verzekerd van goede zorg bij ons”, aldus Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

Bevestiging medische zorg
Van Bodegom: ,,We hebben woensdag 24 september de titel ‘Meest patiëntvriendelijke kliniek 2014’ gekregen op basis van de waarderingen van patiënten. Het contract met Achmea is een bevestiging van onze medische kwaliteit en geeft aan dat onze borstkankerzorg tot de beste van Nederland hoort. Achmea kiest voor transparantie in kwaliteit van inkoop. De kwaliteit van goede en doelmatige zorg in ons borstkankerziekenhuis wordt met dit contract bevestigd.’’

 

Aantoonbaar hoge kwaliteit

Achmea wil zorgverleners maximaal stimuleren kwalitatief goede en doelmatige zorg te leveren. De zorgverzekeraar heeft voor borstkankerzorg vier ziekenhuizen geselecteerd als voorkeurszorgaanbieder. ,,Deze ziekenhuizen leveren aantoonbaar hoge kwaliteit van zorg voor een passende prijs, hebben een duidelijke visie op zorg en ambities de kwaliteit nog verder te verbeteren. Dat betekent dat zij een driejarig contract krijgen aangeboden zonder volumebeperking,’’ aldus Achmea. Met deze nieuwe manier van contracteren wil Achmea in de gesprekken met zorgaanbieders een andere dynamiek realiseren die uitgaat van inkopen op transparante kwaliteit en minder op prijs. Het vernieuwde zorgcontract gaat in vanaf 2015.

 

Gespecialiseerd in borstkankerzorg

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat zich uitsluitend richt op borstkankerzorg: sneldiagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling psychosociale zorg en genetische counseling zijn allemaal in het ziekenhuis aanwezig. De zorg in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wordt net als in andere ziekenhuizen door alle zorgverzekeraars vergoed. Meer informatie: www.alexandermonro.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen