Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is voorkeursaanbieder borstkankerzorg voor Achmea

0
938

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het eerste gespecialiseerde ziekenhuis dat van zorgverzekeraar Achmea de status van voorkeursaanbieder borstkankerzorg krijg. Het borstkankerziekenhuis krijgt voor drie jaar een contract als voorkeursaanbieder voor het leveren van borstkankerzorg met een vrij volume. Achmea sluit hiermee voor het eerst een driejarig contract met een partner op basis van kwaliteit. Voor de toekomst is er geen groeibeperking voor het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

bodegom“Wij zijn ongelofelijk blij met dit contract. We hebben afgelopen maanden een intensieve kwaliteitscheck gehad van Achmea. Op basis van onze bovengemiddelde kwaliteit en patiëntvriendelijke manier van werken, zijn patiënten van Achmea de komende drie jaar verzekerd van goede zorg bij ons”, aldus Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

Bevestiging medische zorg
Van Bodegom: ,,We hebben woensdag 24 september de titel ‘Meest patiëntvriendelijke kliniek 2014’ gekregen op basis van de waarderingen van patiënten. Het contract met Achmea is een bevestiging van onze medische kwaliteit en geeft aan dat onze borstkankerzorg tot de beste van Nederland hoort. Achmea kiest voor transparantie in kwaliteit van inkoop. De kwaliteit van goede en doelmatige zorg in ons borstkankerziekenhuis wordt met dit contract bevestigd.’’

 

Aantoonbaar hoge kwaliteit

Achmea wil zorgverleners maximaal stimuleren kwalitatief goede en doelmatige zorg te leveren. De zorgverzekeraar heeft voor borstkankerzorg vier ziekenhuizen geselecteerd als voorkeurszorgaanbieder. ,,Deze ziekenhuizen leveren aantoonbaar hoge kwaliteit van zorg voor een passende prijs, hebben een duidelijke visie op zorg en ambities de kwaliteit nog verder te verbeteren. Dat betekent dat zij een driejarig contract krijgen aangeboden zonder volumebeperking,’’ aldus Achmea. Met deze nieuwe manier van contracteren wil Achmea in de gesprekken met zorgaanbieders een andere dynamiek realiseren die uitgaat van inkopen op transparante kwaliteit en minder op prijs. Het vernieuwde zorgcontract gaat in vanaf 2015.

 

Gespecialiseerd in borstkankerzorg

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat zich uitsluitend richt op borstkankerzorg: sneldiagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling psychosociale zorg en genetische counseling zijn allemaal in het ziekenhuis aanwezig. De zorg in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wordt net als in andere ziekenhuizen door alle zorgverzekeraars vergoed. Meer informatie: www.alexandermonro.nl.